Gå til indholdBøger / faglitteratur

Analysér!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

165 sider

Udgivet

2015

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med baggrund i filosofi, psykoanalyse, kulturstudier og sociologi gives et overblik over hvorfor kulturen skal analyseres og hvordan


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 27. okt. 2015

Metodebog til filosofisk analyse af kultur og samfund for filosofi- og samfundsinteresserede på universitetsniveau, debattører o. lign.

Forfatteren der er lektor i anvendt filosofi, har skrevet om den Lacan-inspirerede slovenske sociolog og filosof Slavoj Zizek. Zizek er blandt inspiratorerne til denne bog. Den indeholder en metode til at analysere samfund og kultur på grundlag af "dannelse, indsigt og dømmekraft". Nærmere betegnet at finde specielle eksempler på noget ud over det sædvanlige for at bruge dem til at åbne blikket, både for det åbenlyse og for det skjulte. På denne måde kan man nå frem til at udtrykke noget, som ikke har været udtrykt før. Forfatteren bygger på fx Derrida, Kant, Wittgenstein, Freud, Foucault og Lacan.

Forfatteren har bestræbt sig på at gøre emnet forståeligt for målgruppen, bl.a. ved at anvende mange eksempler. Bogen er vel det nærmeste man kan komme til en filosofisk pendant til analysemetoder inden for samfundsfag eller naturvidenskab. Bogen er i lommeformat med lille typografi.

Bogen ligner ikke andre metodebøger i analyse. Det tætteste kunne være kulturantropologiske analysebøger såsom fx Kulturanalyser, 2006. Men altså med en filosofisk indfaldsvinkel.


Filosofi

2017, nr. 1

af

af

Mads Rangvid

2017, nr. 1Informationer og udgaver

2015

Bog

Henrik Jøker Bjerre

Mindspace, 1. udgave

2016

Ebog

Henrik Jøker Bjerre

Nota

2015

Ebog

Henrik Jøker Bjerre

Mindspace, 1. udgave