Bøger / skønlitteratur / roman

Amerikaneren : drab, korruption, konspiration


Beskrivelse


Krimi. Et fingeret selvmord får kommissær Scamarcio på kollisionskurs med både USA's skjulte krigsførelse, Vatikanets korruptionsskandaler og den italienske mafia. Med både kirke og stat imod sig må han hente hjælp fra sin dystre fortid for at opklare forbrydelserne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2019

af

af

Kent Skov

d. 22. mar. 2019

God italiensk politikrimi med kommissær Scamarcio. For interesserede i krimier om italienske forhold og lokaliteter i Rom.

Kriminalkommissær Leone Scamarcio kaldes ud til et dødsfald ved Ponte Sant Angelo tæt på Peterskirken i Rom. En velklædt mand hænger fra broen; det ligner et selvmord, men er det ikke. Et par dage efter findes liget af en kardinal med forbindelser til Vatikanbanken, og der viser sig at være en sammenhæng, der både involverer mafiaen og rækker ud til en amerikansk efterretningstjeneste, der helst ser at Scamarcio overlader sagen til dem. Et kompliceret spil er i gang og Scamarcio kan selv komme i klemme. Bogen er den selvstændige efterfølger til Fordærv.

Forfatteren Nadia Dalbuono leverer endnu en god roman, der holder godt styr på de komplicerede handlingstråde omkring en hovedperson, der er mønsterbryder med en familie på den forkerte side af loven. Nadia Dalbuono leverer handlingen i et godt flow med flydende sprog med en god dialog, der også giver plads til beskrivelse af stederne, de personlige relationer mellem de involverede i politiets opklaringsarbejde og de særlige magtforhold i Italien.

En anden aktuel "noir-krimi" fra Italien er Sort pisteDen kolde sommer, men også Carofiglios Den kolde sommer om mafiaen er relevantEn anden aktuel "noir-krimi" fra Italien er Sort piste, men også Carofiglios om mafiaen er relevant.


litteratursiden.dk

d. 15. maj 2019

af

af

Preben B. Christensen

d. 15. maj 2019

Anden bog om kommissær Scamarcio, en underholdende og overlæsset krimi om alverdens konspirationsteorier, bliver desværre aldrig rigtig spændende. I de senere år har man, hvis man ville læse italiensk...


Politiken

d. 26. maj 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. maj 2019


Weekendavisen

d. 21. juni 2019

af

af

Bo Bjørnvig

d. 21. juni 2019