Gå til indholdAmerikaneren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

448 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Krimi. Et fingeret selvmord får kommissær Scamarcio på kollisionskurs med både USA's skjulte krigsførelse, Vatikanets korruptionsskandaler og den italienske mafia. Med både kirke og stat imod sig må han hente hjælp fra sin dystre fortid for at opklare forbrydelserne


Anmeldelser (4)


22. mar. 2019

God italiensk politikrimi med kommissær Scamarcio. For interesserede i krimier om italienske forhold og lokaliteter i Rom.

Kriminalkommissær Leone Scamarcio kaldes ud til et dødsfald ved Ponte Sant Angelo tæt på Peterskirken i Rom. En velklædt mand hænger fra broen; det ligner et selvmord, men er det ikke. Et par dage efter findes liget af en kardinal med forbindelser til Vatikanbanken, og der viser sig at være en sammenhæng, der både involverer mafiaen og rækker ud til en amerikansk efterretningstjeneste, der helst ser at Scamarcio overlader sagen til dem. Et kompliceret spil er i gang og Scamarcio kan selv komme i klemme. Bogen er den selvstændige efterfølger til Fordærv


Kriminalkommissær Leone Scamarcio kaldes ud til et dødsfald ved Ponte Sant Angelo tæt på Peterskirken i Rom. En velklædt mand hænger fra broen; det ligner et selvmord, men er det ikke. Et par dage efter findes liget af en kardinal med forbindelser til Vatikanbanken, og der viser sig at være en sammenhæng, der både involverer mafiaen og rækker ud til en amerikansk efterretningstjeneste, der helst ser at Scamarcio overlader sagen til dem. Et kompliceret spil er i gang og Scamarcio kan selv komme i klemme. Bogen er den selvstændige efterfølger til Fordærv.

Forfatteren Nadia Dalbuono leverer endnu en god roman, der holder godt styr på de komplicerede handlingstråde omkring en hovedperson, der er mønsterbryder med en familie på den forkerte side af loven. Nadia Dalbuono leverer handlingen i et godt flow med flydende sprog med en god dialog, der også giver plads til beskrivelse af stederne, de personlige relationer mellem de involverede i politiets opklaringsarbejde og de særlige magtforhold i Italien.

En anden aktuel "noir-krimi" fra Italien er Sort piste


Den kolde sommer


, men også Carofiglios Den kolde sommer om mafiaen er relevantEn anden aktuel "noir-krimi" fra Italien er Sort piste, men også Carofiglios om mafiaen er relevantEn anden aktuel "noir-krimi" fra Italien er Sort piste, men også Carofiglios Den kolde sommer om mafiaen er relevant.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Litteratursiden.dk [online]

Af

Preben B. Christensen (f. 1948-10-05)

2019-05-15

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. maj. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 21. jun. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019