Gå til indholdBøger / faglitteratur

Amerika under huden : et roadtrip


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

212 sider: ill.

Udgivet

2012

Ophav

Martin Bubandt(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskrivelse af raceforskelle og -problemer før og nu i USA. Forfatteren har opsøgt både veteraner fra borgerrettighedskampen og vidner til de aktuelle situationer rundt omkring i nationen, som giver forskellige syn på tilstanden i dag


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2012

af

af

Per Månson

d. 10. apr. 2012

En virkelig god bog for interesserede i amerikansk indenrigspolitik og specielt raceproblemer. Kan også anvendes til opgaver på mellemuddannelserne.

Fugl Thøgersen har senest udgivet samtalebøger med Ulla Terkelsen og Kaj Vittrup, men lavede også i 2004 Amerikanske tilstande : en rejse gennem drømmeland sammen med Maj Juni. Den fokuserede meget på den amerikanske kulturpåvirkning af resten af verden, men baserede sig som hans nye udgivelse på samtaler med en række centrale personligheder. Emnet denne gang er raceforskelle og -problemer, hvor Fugl Thøgersen sammen med fotografen Martin Bubandt har opsøgt både veteraner fra borgerrettighedskampen og vidner til de aktuelle situationer rundt omkring i nationen. Det er blevet gode og givende samtaler, der både har historiens vingesus og de forskellige syn på tilstanden i dag. Billederne mellem hvert kapitel formidler undertitlen godt.

Fugl Thøgersen skriver sig ind i en lang tradition af danske formidlere af amerikansk politik fra Jacob A. Riis over Jacob Holdts Amerikanske billeder, 1977.

En velfortalt og engageret beskrivelse af raceproblemer før og nu i USA.


Berlingske tidende

d. 4. aug. 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 4. aug. 2012


Information

d. 7. sep. 2012

af

af

Annegrethe Rasmussen

d. 7. sep. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Illustrator: Martin Bubandt

Gyldendal, 1. udgave

2012

Ebog

Illustrator: Martin Bubandt

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Haugaard

Gyldendal