Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Ambrosia
Live


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

118, 94 sider

Udgivet

2014

Ophav

A. Silvestri(forfatter)
Genre og formroman, science fiction, dystopier, fremtidsfortællinger
Originaludgave

2014


Beskrivelse


Dobbeltroman. En fortidig, mytisk og gigantisk kvinde graves ud af Yding Skovhøj. Historikerne på Nationalmuseet og forskerne på en nedlagt flyvestation forsøger at finde sandheden. Men jorden går under om et døgn, og tiden tikker nådesløst af sted


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 9. maj. 2014

Forfatteren skriver sci-fi, gys og horror. I denne spejlvendte dobbeltroman udfoldes to historier, der spejler hinanden og reflekterer over den menneskelige natur, skæbne og undergangens væsen. Til læsere af forfatterskabet og genrerne.

Silvestri har skrevet noveller bl.a. Optisk bedrag, 2012 og romanen Pandaemonium 2011. Dette er en dobbelt kortroman i forfatterens sædvanlige emnefelt. I "Ambrosia" graves en over 40 meter lang kvinde ud af en høj i Danmark. Hun føder 26 babyer, der viser sig at være andet og mere end menneskelige. Et hold forskere forsøger at opklare mysteriet i kapløb med tiden. I "Live" går jorden under mens en alkoholiseret og desillusioneret instruktør overværer menneskehedens sidste fødsel i et hærget Rigshospital. Skrevet i korte afsnit, med tilsyneladende enkelt sprog og stramt doseret handling, hvor vekslingen mellem det fantastiske og det realistiske fungerer fint. Der er forskel i tone og vinkel i historierne, der bearbejder samme grundstof.

Forfatteren sammenligner selv dobbeltkonstruktionen med tidligere tiders pulp litteratur, mens det indholdsmæssige ligger på linje med hans tidligere forfatterskab og udgivelser fra Science Fiction Cirklen.

Sci-fi dobbeltroman fra nutidsdanmark om verdens undergang og menneskeracens fortid. Man skal gide genren og så får man to fine historier om menneskets ikke altid lyse fremtid. Historierne er velskrevne og præmissen for dobbeltheden god. Til fans af sci-fi.


Litteratursiden.dk [online]

d. 14. jul. 2014

af

af

Jette S.F. Holst

d. 14. jul. 2014


Himmelskibet

Nr. 41 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 41 (2014)Informationer og udgaver

2014

Bog

A. Silvestri

Valeta, 1. udgave

2014

E-bog

A. Silvestri

Valeta, 1. udgave

2014

Lydbog (online)

indlæser: Peter Carstens

Nota