Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Alvorlige mænd : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

371 sider

Udgivet

2011

Ophav

Manu Joseph(forfatter)

Juliane Wammen(oversætter)

Christel Brinkløv(redaktør)
Genre og formroman, satire, humor
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Indiske Mani bor i Mumbais slum og arbejder på det lokale intrigeplagede institut. Som kasteløs lever han en trist tilværelse, men da det lykkes ham at få sin egentlige talentløse 11-årige søn til at fremstå som et geni, synes hans lykke at være gjort


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jun. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. jun. 2011

Underholdende og vittig bog om nutidens Indien, der kan læses af alle. Fængende omslag som fint fanger bogens tone. Letlæst typografi.

Forfatteren er indisk journalist og dette er hans debut. Mani bor i Mumbais slum og arbejder på et institut som assistent for den geniale og excentriske professor Acharya. Han lever en trist tilværelse, for som kasteløs uden uddannelse har han ingen mulighed for at avancere i miljøet. Men da det lykkes Mani at få sin, egentlig talentløse, 11-årige søn til at fremstå som et geni, synes hans lykke at være gjort. Samtidig plages instituttet af konflikter mellem professorerne, som forsøger at skaffe midler til deres tvivlsomme forsøg til fordel for dem selv. Bedre bliver det ikke da en ung og køn kvindelig forsker bliver ansat, og skaber røre i Acharyas ellers hensygnende følelsesliv. Alvorlige mænd er en humoristisk og charmerende fortælling som fortjent blev nomineret til en række priser. Forfatterens observationer om et Indien i forandring er knivskarpe, og med sin satiriske pen formår han virkelig at spidde såvel det akademiske liv som det absurde kastesystem. Sproget er intelligent og fyldt med nuancer, og selvom synsvinklen skifter ofte, bliver det aldrig forvirrende.

Minder tematisk og sprogligt om fx Den hvide tiger, 2008, eller Drengen der havde svar på alt, Swarup, 2004.

Forfatteren har begået et glimrende satirisk indblik i et Indien som på trods af hastig forandring, stadig er dybt forankret i gamle traditioner.


litteratursiden.dk

d. 20. jun. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 20. jun. 2011

Alvor og sjov går hånd i hånd i Manu Josephs roman om et moderne Indien med mange kontraster. I en hvilken som helst given situation i dette land, tænkte Ayyan med en stille latter, som ikke nåede op ...


Berlingske tidende

d. 3. jun. 2011

af

af

Kristoffer Zøllner

d. 3. jun. 2011


Jyllands-posten

d. 18. jun. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 18. jun. 2011


Weekendavisen

d. 29. jul. 2011

af

af

Merete Reinholt

d. 29. jul. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Manu Joseph

Thaning & Appel