Bøger / faglitteratur / lastbiler

Alverdens lastbiler : over 240 fantastiske lastbiler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
320 sider: ill. i farver ; 28 cm
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
lastbiler

Beskrivelse


En om fattende guide til over 240 af de mest kendte lastbiler produceret over hele verden gennem de sidste 230 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2009

af

af

Knud Weile

d. 17. nov. 2009

En stor og flot billed- og læsebog for lastbilinteresserede i alle aldre, der viser eksempler på lastbiler fra hele verden i perioden 1769 til 2004.

Efter en kort indledning om lastbiler før og nu præsenteres 240 lastkøretøjer, der er markante eller repræsentative i udviklingen af lastbilen fra Cugnots dampvogn til den finske superlastvogn Sisu EVO2 fra 2004. Hver model vises på et opslag over 1-3 sider med et par gode illustrationer og en tekst med tekniske og historiske data og oplysninger om bil og fabrikant. Bogens lastbiler kommer fra hele verden men med en overvægt af europæiske og amerikanske modeller, og der vises både specialkøretøjer, klassikere (fx den militære jeep fra 2. verdenskrig) og ikke mindst flotte tunge lastbiltog til fjerntransport på de store veje.

Lastbillitteraturen på dansk er domineret af billedbogsudgivelser, men der findes i forvejen en håndfuld fagbøger om emnet ofte med fokus på et enkelt mærke eller en enkelt type lastbil. Bogen her har det hele med og viser udviklingen af lastvognen fra de tidligste lastdampvogne til de store vogntog, der kan ses på vejene i dag.

En kavalkade af historiske og moderne lastbiler, der tilsammen fortæller lastbilens historie fra de første primitive dampvogne til den moderne truck. En bog for alle med interesse for lastbiler.Informationer og udgaver