Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Alverdens gys og gru : leksikon om uhyggelige skabninger og fænomener


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2016

Ophav

Barbatra Cox(forfatter)

Scott Forbes(forfatter)

Tommy Heisz(oversætter)
Målgruppe

til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 23. dec. 2015

Et leksikon om uhyggelige væsner, monstre og mystiske fænomener med mange ret gysende billeder for børn og unge på 11-14 år.

I tolv kapitler om uhyggelige steder, fx det hjemsøgte hus, den mørke skov og underverdenen fortælles om de væsner, skabninger og mystiske fænomener man kan møde netop der. Det er fx spøgelser og mareridt i det hjemsøgte hus, og vampyrer og gargoils på slottet. Væsnet eller fænomenet beskrives i teksten, der starter med faktaboks. Den kan fx være om hekse, efterfølgende beskrives så forskellige hekse og hvor de findes ifølge folketroen eller overtroen. Bagest et register hvor man kan slå de omtalte væsener op.

Bogen er ret omfattende og giver et overblik over en stor del af emnet på en underholdende måde. Debat om hvad der er sandt og falsk i folketroen og myterne skal findes andre steder. Bogen her er for dem der vil "lege" med på myterne. Med mange billeder, gamle og nye, i forskellige størrelser, tegnede og malede, i farver og sort/hvid.

Et par andre bøger der også dækker emnet bredt, er fra 2006 Det store fantasy leksikonUhyrernes verden


for de 10-12-årige og Uhyrernes verden for de 10-13-årige, som fortæller om 33 monstre og uhyrer også opdelt efter hvor de findes. Denne bog har langt flere væsner og fænomener med, og de er opdelt endnu mere detaljeret efter hvor de findesEt par andre bøger der også dækker emnet bredt, er fra 2006 Det store fantasy leksikon for de 10-12-årige og for de 10-13-årige, som fortæller om 33 monstre og uhyrer også opdelt efter hvor de findes. Denne bog har langt flere væsner og fænomener med, og de er opdelt endnu mere detaljeret efter hvor de findes.Informationer og udgaver

2016

Bog

Barbatra Cox

Turbine, 1. udgave