Bøger / skønlitteratur / roman

Alting plyndret, alting brændt : fortællinger


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Noveller, der især handler om udsatte amerikanske skæbner.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Per Månson

d. 21. okt. 2009

En fængende forside lokker forhåbentlig mange, der holder af velskrevne noveller, til at låne bogen.

Wells Tower har længe skrevet klummer til anerkendte aviser og tidsskrifter i både hjemlandet USA og Europa. Han debuterer med denne novellesamling, der - bortset fra titelnovellen - handler om personer i udsatte situationer i nutidens USA. Titelnovellen er derimod en vikingehistorie om en lille håndfuld mænd, der helst vil være hjemme, men føler sig presset til at tage på togt til en lille engelsk ø, de har udplyndret så mange gange, at der ikke er noget at komme efter. Den er meget morsom i al sin barskhed, mens der mest er noget knugende over de øvrige. Det er en overbevisende debut, der meget fortjent er prisbelønnet. Tower har et eminent greb om sproget og udfordrer sine læsere med sine overraskende åbne slutninger.

Wells passer fint ind i den nyere amerikanske prosa, hvor han mest minder mig om Raymond Carver, men der er også meget at hente for Paul Austers læsere.

En meget velskrevet novellesamling om især udsatte amerikanske skæbner, men også med en af de spøjseste vikingehistorier, jeg længe har læst.


litteratursiden.dk

d. 17. apr. 2010

af

af

Michael Krarup

d. 17. apr. 2010

Jeg har det rigtig godt med at læse noveller. Jeg har det mindre godt med at læse novellesamlinger. Det bliver nogen gange - især når novellerne er gode - at man får sig forlæst på dem og ikke får nyd...


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2009

af

af

Tonny Hornbæk

d. 23. nov. 2009

Originale noveller om mænd og deres tilgang til livet. 'Alting plyndret, alting brændt' er amerikaneren Wells Towers forfatterdebut. Wells Tower er uddannet i antropologi og sociologi, og han har prim...


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2009

af

af

Martin Krogh Andersen

d. 30. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2009

af

af

Johnny Harboe

d. 5. nov. 2009


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2009

af

af

Michael Bach-Nielsen

d. 29. dec. 2009