Gå til indholdBøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Alt om vegansk ernæring til grønne spirer : fra graviditet til amning og barnets første 18 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

349 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Maria Felding(forfatter)

Mia Sommer(opskrifter)

Mia Sommer(illustrator)
Genre og formveganske kogebøger, vegetariske kogebøger, kogebøger, opskrifter, kostvejledninger
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Beskrivelse


Denne bog er pumpet med vigtig information om vegansk ernæring med fokus på børns første to leveår. Som bonus er der lækre opskrifter på babymos, smoothies, spreads mv. For alle forældre, der interesserer sig for en sund, vegansk livsstil


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2021

af

af

Laura Winding

d. 30. mar. 2021

Denne bog er pumpet med vigtig information om vegansk ernæring med fokus på børns første to leveår. Som bonus er der lækre opskrifter på babymos, smoothies, spreads mv. For alle forældre, der interesserer sig for en sund, vegansk livsstil.

Bogen indledes med fakta om madkultur, klima, sundhed og kostråd. Derpå følger afsnit om grøn graviditet og amning, efterfulgt af generelle kostanbefalinger til børn fra 0-24 mdr. samt et langt kapitel om næringsstoffer - hvor findes de og hvor meget skal barnet have? I FAQ er der fakta om bl.a. alger, allergi og kræsenhed. Afslutningsvis info fra Sundhedsstyrelsen om fx gluten, koffein og fuldkorn, lidt om daginstitutioner og veganske fællesskaber samt opskrifter, appendiks og register.

Flot udgivelse med masser af underbygget viden fra undersøgelser, rapporter og forskning. Det er en øjenåbner at se sammenligninger af fødevarers indhold af fx animalsk vs vegansk protein. Opsummerende faktabokse rundt i bogen er hjælpsomme. Anbefalingerne er overskueligt sat op i skemaer inddelt i alderstrin. Man føler sig kort sagt i trygge hænder.

Maria Felding har også udgivet: Den plantebaserede kostVegansk velvære


Spis mere plantebaseret


og Mia Sommer har skrevet flere veganske kogebøger, fx: Vegansk velvære. Der er mere om plantebaseret kost med udgangspunkt i forskning i fx Spis mere plantebaseret - en forskningsbaseret tilgang til et sundere livMaria Felding har også udgivet: Den plantebaserede kost og Mia Sommer har skrevet flere veganske kogebøger, fx: . Der er mere om plantebaseret kost med udgangspunkt i forskning i fx Spis mere plantebaseret - en forskningsbaseret tilgang til et sundere livMaria Felding har også udgivet: Den plantebaserede kost og Mia Sommer har skrevet flere veganske kogebøger, fx: Vegansk velvære. Der er mere om plantebaseret kost med udgangspunkt i forskning i fx - en forskningsbaseret tilgang til et sundere liv.Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Mia Sommer

Muusmann, 2. udgave

2021

Ebog

Maria Felding

Muusmann, 2. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Anne Merete Storm-Olsen

Muusmann