Bøger / faglitteratur

Alt om papirkunst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
160 sider: ill. i farver
Udgivet
2014
Ophav

Indhold

Origami ; Pop-op ; Papirskulpturer ; Bogbinding ; Quilling ; Vævning ; Papirklip ; Collage ; Papmaché ; Papirmasse ; Eget papir


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 13. aug. 2014

Bogen henvender sig til dem, der gerne vil bruge papiret kreativt til andet end at skrive på. At lave papirkunst kræver ikke det store udstyr, men det kræver en vis form for snilde og tålmodighed at kaste sig ud i de flotte kreationer.

Papir kan indgå i kreative processer på mange måder fx origami, papirklip, collage og som skulpturmateriale, og i nærværende bog er der masser af inspiration til at bruge papir kreativt. Efter en kort introduktion til papir og teknikker følger bogens hovedafsnit, hvor teknikkerne origami, pop-op, papirskulpturer, bogbinding, quilling, vævning, papirklip, collage, papmache, papirmasse og fremstilling af eget papir gennemgås grundigt. De forskellige teknikker er beskrevet både med ord, illustrationer og fotos, hvilket letter tilgangen. De fleste af kreationerne tjener kun et udsmykningsformål, men enkelte ting som en vævet skål og de selvbundne bøger er også brugsting.

Der er kommet forskellige bøger om mere specifikke former for papirkunst fx Anna og Lene Scheppers bog Fletværk, 2013, og Lene Mathiasen Miniatureblomster i papir, 2006, men teknikker som quilling og papirskulpturer er det svært at finde beskrevet andre steder.

Bogen Alt om papirkunst giver inspiration til mange timers kreative udfoldelser og indeholder teknikker, som det kan være svært at finde andre steder.