Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Alt godt fra Havana : fra Stillehavet og hjem


Beskrivelse


Gennem fortælling, mailkorrespondencer og samtaler gengives anden halvdel af jordomsejlingen fra Tahiti i det sydlige Stillehav til København, og de refleksioner der gøres undervejs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 2. jan. 2018

Andel del af fortællingen om jordomrejsen med skibet Havanna. For alle med lyst til at se verden, om ikke andet så gennem andres øjne.

Anden halvdel af besætningen på skibet Havannas fortælling om en jordomrejse. Mikkel, Emil og Theis kender mange fra tv-serien, hvor man har fulgt familien ombord. Bogen her fortæller om rejsen og tv-seriens tilblivelse. Der fortælles om rejser til bittesmå øer i Stillehavet, om arvinger fra mytteristerne fra Bounty, om at dykke med hvaler og om hjertevarme mennesker hvor end besætningen kommer hen. Men også om den forurening og det pres naturen er under, hvor oversvømmelser, orkaner overfiskning og forurening truer eksistensen af et levedygtigt hav til vores efterkommere. Sidst afsluttes der med den svære tur hjem til Danmark. Bogen skifter mellem mails fra skibet til og fra Danmark, dagbogslignende noter og samtale mellem Emil og Mikkel et stykke tid efter hjemkomsten. Teksten ledsages af helsides farvefotos.

En absolut sympatisk og hjertevarm fortælling om et eventyr af en jordomsejling, hvor man som læser transporteres med ud på det dybe vand, og ind i den hyggelige sejlerfamilie. De varierende teksttyper spiller godt sammen, og især samtalesegmenterne fungerer fint i deres overvejende og perspektiverende facon.

Tv-serien Kurs mod fjerne kyster sæson 3 og 4 følger bogen. Hej far kære Emil beskriver første del af jordomsejlingen.