Gå til indholdAlt det jeg ikke husker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

333 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (9)


6. apr. 2016

Efter en ung mands død forsøger en forfatter at finde ud af hvorfor hans historie sluttede som den gjorde. For læsere interesseret i integration og identitet.

Da 26-årige Samuel kører ind i et træ, efterlader han sig flere åbne spørgsmål. Hvad skete der fx mellem ham, vennen Vandad og kæresten Laide? Hvorfor sidder Vandad i fængsel, mens Laide er flygtet til udlandet? Hvorfor brændte Samuels mormors hus? Og var hans død et uheld eller et selvmord? En forfatter sætter sig for at interviewe de efterladte og forsøge at forstå hvad der skete. Samuel har en svensk mor og en nordafrikansk far, og bogen foregår i Sverige.

Roman består af interviews med de efterladte; der skiftes konstant mellem de forskellige uden forklaring på hvem der taler. Det kræver en årvågen læser, men man fanger hurtigt hvem de forskellige er og bogen er en fængslende læseoplevelse. Fortællerne er upålidelige, og giver konstant nye lag til dem selv og Samuel. Alt er åben for fortolkning og læseren må til slut selv forsøge at drage en konklusion. En roman om kærligheden mellem venner og elskende og frem for alt, hvordan der ikke findes én sandhed, men mange - alle husker begivenheder forskelligt og har hver deres minder om og konstruktion af hvem Samuel var.

Forfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt


Brun mands byrde


Sort land


. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være Brun mands byrde og biografien Sort landForfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være og biografien Sort landForfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være Brun mands byrde og biografien Forfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være Brun mands byrde og biografien Sort land.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Birgit Sloth

2016-04-18

LitteraturNu [online]

Af

Marie Hauge Lykkegaard

2016-05-12

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 8. apr. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 13. apr. 2016

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 8. apr. 2016

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 16. apr. 2016

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 15. apr. 2016

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 9. apr. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Bog

2016

Bog

2016

Ebog

2016