Gå til indholdAlt det ingen ved


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

267 sider

Udgivet

2019

genre/form

roman,

young adultOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Maja og Katrine er bedste veninder i gymnasiet. I midten af 2.g ændrer Maja sig pludselig og trækker sig fuldstændig fra Katrine uden forklaring. Hvad er der sket? Og hvilken rolle spiller deres gymnasielærer, Anders?


Anmeldelser (2)


16. aug. 2019

Maja og Katrine er bedste veninder i gymnasiet. I midten af 2.g ændrer Maja sig pludselig og trækker sig fuldstændig fra Katrine uden forklaring. Hvad er der sket? For læsere fra 15 år og op.

Maja og Katrine starter i samme klasse på gymnasiet og bliver hurtigt bedste veninder. Midt i 2.g ændrer Maja sig pludselig og kapper al kontakt til Katrine uden forklaring. I maj dropper Maja ud af gymnasiet, og Katrine ser hende ikke mere. Efter 3.g rejser Katrine jorden rundt med Stine, og mens de er i New Zealand får Katrine pludselig en mail fra Maja. De to piger skriver frem og tilbage, og langsomt begynder Maja at fortælle om, hvad der skete i 2.g, og hvorfor hun forlod gymnasiet. Majas beretning handler om deres tidligere gymnasielærer, Anders, om skyld og skam og om hemmeligheder, der er så forfærdelige, at man ikke kan snakke om dem.

En rigtig god ungdomsbog, der sætter fokus på et svært emne. Sproget er ungdommeligt og handlingen veksler mellem beskrivelser af de rejser Maja og Katrine er på hver for sig. Ind imellem skrifter tiden, og vi er tilbage og følger de to pigers venskab og oplevelser i gymnasiet.

Om samme emne findes fx Kys mig langsomt


Vingeskudt


af Tammara Webber eller Vingeskudt af Trine Juul HansenOm samme emne findes fx Kys mig langsomt af Tammara Webber eller af Trine Juul HansenOm samme emne findes fx Kys mig langsomt af Tammara Webber eller Vingeskudt af Trine Juul Hansen.

Lektørudtalelse

Af

Mette Balle Christensen

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 8 (2019)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Ebog

2019