Gå til indholdBøger / faglitteratur

Alt det, de andre har : fortællinger om misundelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

192 sider

Udgivet

2020

Ophav

Signe Nordstrand(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I sammenligning med andre blegner ens egen lykke eller selvværd måske. En personlig beretning om følelsen misundelse. Bogen henvender sig til andre, der kæmper med den skamfulde følelse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 5. aug. 2020

I sammenligning med andre blegner ens egen lykke eller selvværd måske. En personlig beretning om følelsen misundelse. Bogen henvender sig til andre, der kæmper med den skamfulde følelse.

Signe Nordstrand har følt sig misundelig på andre siden barndommen. Hun fortæller her om episoder, hvor hun har følt sig misundelig på andre og utilstrækkelig igennem sit liv, og om den skyld og skam og komplekser, der følger med misundelsen. Men misundelse kan også være en drivkraft til at ændre noget i ens eget liv, siger hun. Hun fortæller også om, hvordan hun har lært at leve med den forbudte følelse med validering, accept og tilgivelse. Hun sætter spørgsmålstegn ved det forkerte i følelsen og siger, at det ikke er misundelsen i sig selv, der er forkert, men derimod de reaktioner, omverdenen møder den med. Signe Nordstrand (f. 1983) er cand.mag. i dansk.

En humoristisk og selvironisk beretning om Signe Nordstrands private kamp mod, og accept af sin misundelse, i hvilken hun generøst deler ud af sine erfaringer med ensomhed, nederlag, og mindreværdsfølelser, når følelsen har haft tag i hende.

Misundelse er sparsomt behandlet på dansk, men der findes dog Misundelse og kærlighedMisundelse


En overspisers bekendelser


med en gennemgang af misundelsens kulturelle og historiske betydning, og i Misundelse belyser psykiateren Birgit Petersson misundelse psykologisk og kulturelt. Signe Nordstrand har tidligere udgivet En overspisers bekendelser er sparsomt behandlet på dansk, men der findes dog og kærlighed med en gennemgang af misundelsens kulturelle og historiske betydning, og i belyser psykiateren Birgit Petersson misundelse psykologisk og kulturelt. Signe Nordstrand har tidligere udgivet En overspisers bekendelserMisundelse er sparsomt behandlet på dansk, men der findes dog Misundelse og kærlighed med en gennemgang af misundelsens kulturelle og historiske betydning, og i Misundelse belyser psykiateren Birgit Petersson misundelse psykologisk og kulturelt. Signe Nordstrand har tidligere udgivet .Informationer og udgaver

2020

Bog

Signe Nordstrand

Muusmann, 1. udgave

2020

E-bog

Signe Nordstrand

Muusmann, 1. udgave

2020

Lydbog (online)

indlæser: Ann Hjort

Saga