Gå til indholdAllerkæreste veninde : bogen om kvinders vigtigste parforhold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

158 sider

Udgivet

2020

genre/form

erindringerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Med udgangspunkt i Mette Korsgaards (f. 1958) egne erfaringer med veninder, perspektiverer hun kvinders forhold til veninder igennem livet


Anmeldelser (1)


26. maj. 2020

Med udgangspunkt i Mette Korsgaards egne erfaringer med veninder, perspektiverer hun kvinders forhold til veninder igennem livet. For læsere med interesse i menneskelige relationer.

Det hele starter i barndommens gade, hvor varige relationer kan knyttes eller, som i Mette Korsgaards tilfælde, brydes pga. en flytning. Disse tidlige relationer kan være med mange forskellige og bliver brugt som legekammerater. I teenageårene kommer der fokus på drenge, udseende, jalousi og veninder. Som voksen har man statistisk set flest venner som 25-årig. I trediverne går det ned af bakke med venskaberne, simpelthen fordi de fleste starter familie og arbejder meget. Det kræver tid at vedligeholde venskaber og med mindre tid må man prioritere benhårdt, hvem man vil bruge sin tid på. Mette Korsgaard supplerer sine egne erfaringer med udtalelser fra forskere og hun har også interviewet veninder, nuværende som tidligere.

En biografisk erindringsbog om forfatterens relationer til veninder fra hun var helt lille til nu, hvor hun har passeret de 60 år. Bogen får læseren til at reflektere over egne venskaber og dem, som ikke er der mere. Bogen indeholder også et kapitel om at være veninde med sine søstre, noget som ikke er oplagt for alle.

I Rigtige veninder


er en række kvinder interviewet om deres forhold til veninderI Rigtige veninder er en række kvinder interviewet om deres forhold til veninder.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020