Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / noveller

Allerførste gang : ni kærlighedsnoveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

141 sider

Udgivet

2016

Ophav

Helene Lode(bidrag)
Genre og formnoveller
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Ni noveller om unges oplevelser med kærligheden for allerførste gang lige fra fortællinger om forelskelsens lykkerus, om svigt og gode og dårlige erfaringer med den seksuelle debut


Indhold

  • Prinsessen og nørden / Maria Kjær-Madsen

  • Alt det jeg plejer at fucke up / Bjarke Schjødt Larsen

  • Se mig, jeg elsker dig jo / Annette Skibby

  • Atten / Astrid B.Z. Madsen

  • En lykkelig slutning / Anna Pilgaard Pedersen

  • Min mødom og Jonathan / Katrine Juel

  • Breve til Tobias / Katrine Skovgaard

  • Dette er et kys / Susanne Thrane

  • Første


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. sep. 2016

Ni noveller om at opleve kærligheden for allerførste gang - både forelskelsens lykkerus og bagsiden af medaljen. Til unge fra 14 år, der gerne vil læse om den første forelskelse og kærlighed.

I denne novellesamling får vi 9 fortællinger om unges meget forskellige oplevelser med den allerførste kærlighed og forelskelse, både når den ender med svigt, som i "Alt det jeg plejer at fucke up" eller ender med at blive magisk og enestående som i novellen "Atten" og "En lykkelig slutning". Forfatterne er en blanding af nye og gamle, der tidligere har udgivet bøger eller noveller. Novellerne er udvalgt på baggrund af en konkurrence, hvor forlaget modtog 45 noveller.

Novellerne er lette at læse og giver fine bud på unges erfaringer med den første kærlighed, som ikke altid er så rosenrød, som den idylliske forside af bogen indikerer. Med forelskelserne følger afvisning, svigt, graviditet, drugrapes og engangsknald, og samlingen kommer i sin helhed godt rundt om emnet.

Der findes andre noveller, der skildrer den første kærlighed fx Mit første kysSeks historier om sex


, hvor 15 forfattere fortæller om det første kys, og Seks historier om sex, hvor det er unges seksuelle erfaringer, der er omdrejningspunktetDer findes andre noveller, der skildrer den første kærlighed fx Mit første kys, hvor 15 forfattere fortæller om det første kys, og , hvor det er unges seksuelle erfaringer, der er omdrejningspunktet.Informationer og udgaver

2016

Bog

DreamLitt, 1. udgave

2016

Ebog

DreamLitt, 1. ebogsudgave

2017

Lydbog (net)

DreamLitt