Gå til indholdAlle tiders tryk : Småtrykssamlingen i Det Kongelige Bibliotek


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


En række artikler om Det Kongelige Biblioteks Småtrykssamling samt flere hundrede gengivelser af farvestrålende og typiske småtryk


Anmeldelser (4)


19. jan. 2011

En alternativ vinkel på Danmarks historie præsenteres her af Det Kongelige Bibliotek. Værket kræver sin formidler, for mange tænker ikke over, hvor meget historie, der er at hente i hverdagens småtryk, det være sig brochure, foldere, køreplaner osv.

Her er en stor smuk bog, tung og tæt på glittet papir. Den indledes med definitioner og viden om, hvordan Det Kongelige Biblioteks småtrykssamling kan finde anvendelse. Dernæst præsenteres et udvalg af tryk, samlet under forskellige overskrifter som Rejseliv, Uddannelse og Religion. Trykkene kommenteres ikke, men beskrives med kooperation, årstal og mål. Bagerst bilag og register.

Der findes muligvis enkelte udenlandske titler, men Danmark har en enestående samling af småtryk, og derfor er også denne udgivelse unik.

Et værk, der hvis det formidles, kan være en uvurderlig kildesamling. Da det også beskriver en del af Det Kongelige Biblioteks historie, er der samtidig tale om et spændende stykke bibliotekshistorie, forsøgt formidlet for folk uden for faget.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe

Politiken

Af

Søren Hansen

d. 12. jan. 2011

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 15. jan. 2011

Berlingske tidende

Af

Torben Weirup

d. 5. jan. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2010