Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Alle tiders Ghita


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

215 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2014

Ophav

Ghita Nørby(forfatter)

Søren Anker Madsen(forfatter)
Genre og formbiografier, billedværker, fotografier, billedværk
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. sep. 2014

Biografier om kendte mennesker er altid populære, og det vil denne hyldestbog med en kort gennemgang af liv og karriere også blive. Smukt fotografisk værk med skønne billeder af Danmarks vel største nulevende skuespillerinde.

Baseret på interviews med Ghita Nørby og en række skriftlige kilder har journalist og pressechef på forlaget skrevet en fascineret og fascinerende smuk bog, rigt facetteret og illustreret med vidunderlige fotos fra karrieren siden 1956 og privatlivet med 4 ægtemænd. Teaterchef og instruktør Peter Langdals lyriske indledning er rørende kærligt, lunt og begejstret, men burde have været korrigeret for stavefejl. De pragtfulde billeder ledsages af citater og fodnoter, alt i meget flot opsætning og stor, læsevenlig skrift. Liste over roller, hædringer, kilder og billedmateriale afslutter bogen.

Bogen kan fungere som et sammendrag eller en appetitvækker til G.N.-biografierne Mine egne veje, 5. udg. 2005, Mine levende billeder, 2009, Ghitas roser, 2011, og Lea Korsgaards Ghita, 2011.

Pragtværk i høj kvalitet om den store skuespillers mangefacetterede karriere og bidder fra privatlivet. Der er udvalgt en lang række vidunderlige og til dels ikke så kendte fotos af G.N. fra de purunge år frem til nu. Begejstret, poetisk indledning af teaterchef og instruktør Peter Langdal. Bogens hoveddel er komponeret af udvalgte citater og nye interviews, den kan supplere eller indbyde til videre læsning i de mere tekstfyldige biografier om Danmarks diva.Informationer og udgaver

2014

Bog

Ghita Nørby

Lindhardt og Ringhof, Særudgave

2014

Bog

Ghita Nørby

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave