Gå til indholdBøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Alle tiders bøger : 15 betagende, betydningsfulde og beundringsværdige bøger fra verdenshistoriens bibliotek


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

132 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Lise Søelund(forfatter)

Elin Steffensen(illustrator)
Genre og formlitteraturanalyser, analyser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Præsentation af 15 uomgængelige, udødelige klassikere fra den europæiske kanon, læst af generation efter generation


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jun. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 11. jun. 2019

Præsentation af 15 uomgængelige, udødelige klassikere fra den europæiske kanon, læst af generation efter generation. En bog til alle skønlitterære læsere, både de belæste og de nysgerrige, der gerne vil have lidt inspiration på en let og ligefrem måde.

Vestens litteraturhistorie gennemgås krologisk i kapitler tildelt læsninger og analyser af enkelte værker. Vi hører om Biblen, Odysseen, Staten, Den guddommelige komedie, Utopia, Fyrsten, Robinson Crusoe, Enten-eller, Livet i skovene, Kældermennesket, På sporet af den tabte tid, Ulysses, Slottet, Borte med blæsten og Den gamle mand og havet. Hvert kapitel indeholder små forfatterportrætter.

En herlig bog med nogle gode synopser og indsigtsfulde betragtninger over de valgte værker. Det er ikke en litteraturteoretisk bog, men en inspirationsbog, der måske kan få én til at læse de af verdenslitteraturens største værker, man måske mangler at dykke ned i. Teksterne er korte og skrevet i et letforståeligt sprog. En bog for alle, der gerne vil have inspiration og et kort oprids af handling og forfatter til et givent værk, og den er også velegnet til at afmystificere nogle af de "svære" romaner, der måske slet ikke er så svære endda.

1001 bøger du skal læse før du dørVerdens bedste krimier


, der har flere bøger med, men kortere beskrivelser og Verdens bedste krimier, der kun handler om krimier, kan også anbefales til inspiration1001 bøger du skal læse før du dør, der har flere bøger med, men kortere beskrivelser og , der kun handler om krimier, kan også anbefales til inspiration.Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Elin Steffensen

Griffle, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Elin Steffensen

Griffle, 1. udgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Mikaelsen

Griffle