Gå til indholdAlle mine morgener på jorden : mit autodidakte liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

445 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Anmeldelser (8)


8. dec. 2017

En sejlers og eventyrers livshistorie til alle de mange, der har læst Troels Kløvedal igennem årene, samt til læsere, der holder af sejlads.

Alle mine morgener skal være poetiske, besluttede Troels Kløvedal (f. 1943) allerede som ung. Denne biografi er fortællinger om hele hans liv fra barndom til sen voksenliv. Der er beretninger om læretiden, de første jobs, købet af skibet Nordkaperen, rejserne til fjerne egne, om forældre, søskende, kvinderne i hans liv, børnene, vennerne, og glæden ved litteratur. Et kapitel er viet til en beskrivelse af møderne med kongefamilien. Bogen er illustreret med tegninger og fotos.

Troels Kløvedal har, om nogen, grebet poesien, venner og oplevelser hele jorden rundt, og de muligheder, som bød sig for et frit liv, og det mærkes, at han er begejstret for livet. Nogle røverhistorier fra de varme lande er, vanen tro, også med her, samt facts om skibe og sejlads. Det er lidt vemodigt at læse om dette eventyrlige liv. Som den dødssyge Kløvedal siger til slut: "Først får man det hele forærende, og så mister man til sidst det hele igen". En hjertevarm bog om et begivenhedsrigt liv.

Kløvedals første bog var Kærligheden, kildevandet - og det blå ocean ; Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen. Siden da er der kommet mange flere til fra et sejlende liv, flere film, samt den selvbiografiske Den tynde hud om en omskiftelig barndom og opvækstKærligheden, kildevandet - og det blå oceanFra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen


Den tynde hud


Kløvedals første bog var Kærligheden, kildevandet - og det blå ocean ; Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen. Siden da er der kommet mange flere til fra et sejlende liv, flere film, samt den selvbiografiske om en omskiftelig barndom og opvækstKløvedals første bog var Kærligheden, kildevandet - og det blå ocean ; Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen. Siden da er der kommet mange flere til fra et sejlende liv, flere film, samt den selvbiografiske Den tynde hud om en omskiftelig barndom og opvækst.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2018-01-10

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 22. dec. 2017

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 7. dec. 2017

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 16. dec. 2017

Berlingske tidende

Af

Lars Rix

d. 5. dec. 2017

Information

Af

Kristen Bjørnkjær

d. 9. dec. 2017

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 22. dec. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2017

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog stor skrift

2018

Bog stor skrift

2018

Punktskrift

2018

Ebog

2017