Gå til indholdAlkoholisme - den terapeutiske konfrontation : psykonanalyse & psykosyntese, kost- og farveterapi
Alkohol/kokain - den terapeutiske konfrontation : det moderne samfund, psykonalyse og psykosyntese


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Trin for trin beskrivelse af en psykoterapeutisk analyse af alkoholikere og misbrugere, og forskellige psykoterapeutiske behandlingsformer


Anmeldelser (1)


4. jan. 2012

Alkoholisme er to bøger i én. Første bog omhandler alkoholisme og misbrug, de menneskelige karakteristika en alkoholiker har og virkningen af terapi på alkoholikere. Anden bog omhandler alkoholikere med kokainmisbrug og beskriver det psykoterapeutiske forløb. For professionelle behandlere og terapeuter.

Bogen beskriver trin for trin en psykoterapeutisk analyse af alkoholikere og misbrugere og forskellige psykoterapeutiske behandlingsformer. Bogen har et meget smalt sigte og er præget af fagtermer. Har ikke almen appel og vil være relevant for de færreste almindelige folkebibliotekssamlinger. Vil dog uden tvivl appellere til psykoterapeuter, der søger inspiration og vejledning til terapiforløb. Bogen er oversat fra græsk.

Der findes mere alment tilgængelige bøger, der beskriver alkoholismens væsen og forskellige terapeutiske behandlingsformer, end denne bog gør, fx bøgerne Vokset op med alkoholproblemer og Familier med alkoholmonstre begge af Birgit Trembacz.

En fagbog for psykoterapeuter, der arbejder med alkoholikere og andre misbrugere af rusmidler.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012