Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ali Zongo. Bog 1

Del 1 af Ali Zongo

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
68 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman, science fiction, sjove bøger
Målgruppe

For 9-12-årige

Originaludgave
2010

Beskrivelse


Mens moren ligger på hospitalet får Kurt og hans far besøg på gården - nemlig fra det ydre rum. En lille sølvfarvet fyr, der har lyn i fingrene, taler alle sprog (næsten) og kan morfe. Det kommer der ualmindelig mange spændende episoder ud af. Men kan de i længden holde den frække alien Ali Zongo hemmelig for moren og den irriterende nabo, grisebaronen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 3. nov. 2010

I to nye blå Dingo-bøger introducerer Henrik Einspor her Ali Zongo - en spøjs, sølvfarvet alien. Bøgernes udstyr og illustrationer skal nok få bøgerne til at havne i de rette hænder, nemlig de 10-12-årige, især drengenes.

Forfatteren kendes for masser af herlige, velskrevne fortællinger. Hans nye tegnemakker, Thomas Balle, har et særligt "drenge-touch", der beriger genren. De to klæder hinanden ualmindelig godt med en ganske særlig let stil, der på én og samme gang er virkelighedsnær, fjollet og helt og aldeles urealistisk. Fortælleren Kurt er landmandssøn. I den ene af bøgerne er han og faren alene hjemme, mens moren ligger på hospitalet og venter en "løst siddende" lillebror. Helt alene er de to nu ikke så længe, idet et rumskib havner ganske tæt ved, og de får ufrivilligt besøg det lille rumvæsen Ali Zongo, der har interessante, hemmelige kræfter. Herfra udvikler løjerne sig på aller sjoveste vis - ikke mindst i kraft af Alis evne til at morfe sig om til hvem som helst. I den anden bog er det ved at gå galt, da Kurt ikke kan koncentrere sig i skolen.

Jeg kan ikke komme i tanker om andre, der på tilsvarende måde blander jordbunden hverdagsrealisme med rablende fantasifuld ballade. Måske er der et lille strejf af tonen i AntBoy.

To uimodståelige balladebøger, der uden besværlige mellemregninger leverer en ordentlig posefuld gode grin og underfundige påhit. Herligt sprog, sjove påfund og en original blanding af moderne hverdag og overraskelser fra rummet.