Gå til indholdAldrig bag tremmer!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

87 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Biffer keder sig noget så forfærdeligt og hans forældre orker aldrig noget som helst. Så er det, at han ser annoncen om en dusør på 100.000 kr. til den, som fanger den meget sjældne menneskeabe, som er sluppet ud af Schlamberts Zoo


Anmeldelser (1)


25. maj. 2011

Dette er første del af en serie på tre om et par snarrådige børn, der narrer skurkene og befrier den meget sjældne orangutang, Biffer. Bogen har et lix-tal på 23 og kan snildt fornøjelseslæses af de fleste børn i 9-11-års alderen.

Der er fuld fart over feltet fra start til slut. Birger - med kælenavnet Biffer og et par, halvgamle livstrætte forældre - får rodet sig ud i et drabeligt eventyr, som indbefatter nedrige dyrehandlere, en eneboer, kommandosoldater, en blodhund og en virkelig sød pige. Der er smæk for skillingen, og de fleste unge læsere vil føle sig godt underholdt, men rigtig opfindsom eller overraskende bliver historien aldrig på trods af de mange tildragelser. Det er som om, man har set og hørt det meste før i tegnefilm og andre steder. Forfatteren kendes fra De to digtertiver og Verdens mærkeligste kæledyr.

Der findes mange underholdende og action-prægede bøger for aldersgruppen mellem 9 og 11 år. Denne holder bestemt aktivitetsniveauet, men savner til gengæld lidt i persontegning og sproglig opfindsomhed.

En hæsblæsende start på actionserien for børn om en sjælden menneskeabe, som grådige mennesker vil have fat i. Historien har næsten tegnefilm-karakter i sit tempo og sin stil, men savner lidt i beskrivelsen af sine hovedpersoner og er desuden for forudsigelig i sine mange påhit.

Lektørudtalelse

Af

Jesper Holtoug


Informationer og udgaver

Bog

2011