Gå til indholdAl kødets gang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

395 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. I viktoriatidens Edinburgh involveres en medicinstuderende og en tjenestepige i en mordsag, og de må arbejde sammen til trods for deres dårlige kemi. De får hjælp af lægen James Simpson, der forsker i anæstesi og laver medicinske eksperimenter


Anmeldelser (4)


31. okt. 2018

En medicinstuderende og en tjenestepige bliver begge inddraget i en mordsag i viktoriatidens Edinburgh. Historisk krimi i højt tempo med interessant viden om lægevidenskab og levende beskrivelser af miljøet. Læsere af gotiske krimier vil være godt underholdt her.

Edinburgh er i 1840'erne delt skarpt op i rig og fattig. Krimien lægger ud med et mord på første side. Raven skal begynde som elev hos den anerkendte professor James Young Simpson, da hans veninde bliver myrdet. Han møder tjenestepigen Sarah, og trods deres anspændte forhold involverer de sig i sagen sammen med Simpson, der samtidig modigt eksperimenterer med anæstesi. Ambrose Parry er pseudonym for ægteparret Chris Brookmyre og Marisa Haetzman. Han er prisbelønnet krimiforfatter, og seneste danske udgivelse er I nattens mulm en skønne dag


fra 2001. Historien er basereret på virkelige hændelserEdinburgh er i 1840'erne delt skarpt op i rig og fattig. Krimien lægger ud med et mord på første side. Raven skal begynde som elev hos den anerkendte professor James Young Simpson, da hans veninde bliver myrdet. Han møder tjenestepigen Sarah, og trods deres anspændte forhold involverer de sig i sagen sammen med Simpson, der samtidig modigt eksperimenterer med anæstesi. Ambrose Parry er pseudonym for ægteparret Chris Brookmyre og Marisa Haetzman. Han er prisbelønnet krimiforfatter, og seneste danske udgivelse er I nattens mulm en skønne dag fra 2001. Historien er basereret på virkelige hændelser.

Første sætning lyder: "Ingen gode historier bør starte med en død prostitueret [...]". og så er vi i gang med en historie der er godt skruet sammen, fyldt med twists og tempo, og med troværdige personer man har lyst til at møde igen i næste bind. Det lægevidenskabelige fylder en del, men fortalt i et let og livligt sprog bliver det ikke for tungt.

I samme stil vil jeg anbefale Kadaverdoktoren


Genfærdets anatomi


Mit kød, dit blod


I den kolde jord


og de gotiske romaner af Andrew Taylor, fx Genfærdets anatomi. Mord i Edinburgh findes i Mit kød, dit blod eller I den kolde jord og hos Ian RankinI samme stil vil jeg anbefale Kadaverdoktoren og de gotiske romaner af Andrew Taylor, fx . Mord i Edinburgh findes i Mit kød, dit blod eller I den kolde jord og hos Ian RankinI samme stil vil jeg anbefale Kadaverdoktoren og de gotiske romaner af Andrew Taylor, fx Genfærdets anatomi. Mord i Edinburgh findes i eller I den kolde jord og hos Ian RankinI samme stil vil jeg anbefale Kadaverdoktoren og de gotiske romaner af Andrew Taylor, fx Genfærdets anatomi. Mord i Edinburgh findes i Mit kød, dit blod eller og hos Ian RankinI samme stil vil jeg anbefale Kadaverdoktoren og de gotiske romaner af Andrew Taylor, fx Genfærdets anatomi. Mord i Edinburgh findes i Mit kød, dit blod eller I den kolde jord og hos Ian Rankin.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2019-07-11

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. jan. 2019

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 18. jan. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2019

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018