Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Akutlægens dagbog : hvad jeg lærte om mig selv, mens jeg forsøgte at redde andre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formerindringer, biografier, dagbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Få historien om mennesket bag akutlægen, samt ikke mindst hvilke forhold en akutlæge arbejder under. Forhold, som blev ekstreme under covid-19-pandemien og satte sine spor hos familien derhjemme. For alle læsere af biografier og erindringer, samt for andre lægefaglige kollegaer og politikere, der ønsker indsigt i akutlægernes hverdag


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 24. sep. 2021

Få historien om mennesket bag akutlægen, samt ikke mindst hvilke forhold en akutlæge arbejder under. Forhold, som blev ekstreme under covid-19-pandemien og satte sine spor hos familien derhjemme. For alle læsere af biografier og erindringer, samt for andre lægefaglige kollegaer og politikere, der ønsker indsigt i akutlægernes hverdag.

Akutlæge Ulf Hørlyk fortæller i dagbogsform og med dokumentariske glimt fra covid-19-pandemien, hvordan hverdagen er for en akutlæge. Særligt da covid-19 ramte Danmark. I bogen får vi både erindringstilbageblik fra privatlivet med et knirkende parforholdet og fra frontarbejdet som akutlæge og overlæge, der kæmper mod covid-19. Vi får Hørlyks tanker og refleksioner over, hvad der får et menneske til bruge hele sit liv på at redde andres liv, og hvorfor det samtidig er så svært at være noget for familien derhjemme. Hørlyks store dilemma er netop at balancere mellem arbejde og familieliv - og sørge for at have nok nærvær og overskud begge steder.

En ærlig og rammende fortælling, der både vil berøre andre fagpersoner og den almindelig læser, som både får indblik i det særlige arbejdsliv og ikke mindst Hørlyks personlige forhold og kampen for familielivet.

Ebola-lægens dagboger en anden personlig beretning fra en af de læger, der har andres liv i sine hænder. Forfatteren fortæller om de personlige overvejelser op til en udsendelse, herefter de tre uger i lejren og behandlingen af de smittede under og sidst reaktionerne efter hjemkomsten til Danmark.


Ugeskrift for læger [online]

d. 1. nov. 2021

af

af

Annmarie Touborg Lassen

d. 1. nov. 2021


Dagens medicin

2021, nr. 12

af

af

Dea Kehler

2021, nr. 12Informationer og udgaver

2021

Bog

Ulf Hørlyk (f. 1973)

People's, 1. udgave

2021

Ebog

Ulf Hørlyk (f. 1973)

People's, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund

People's

2021

Lydbog (net)

indlæser: Nicolaj Kopernikus

People's