Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Akut rygtræning : bliv hurtigt smertefri og få en stærk ryg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

176 sider: ill. i farver (1 plakat)

Udgivet

2011

Ophav

Ingo Froböse(forfatter)

Anette Betke(oversætter)

Silvia Herzog(redaktør)

Ulrike Schöber(redaktør)

m.fl

Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Systematisk rygtræningsprogram der guider én nænsomt ud af smertetilstanden og viser vej til at styrke og smidiggøre de områder af ryggen som volder problemer. De individuelt tilpassede øvelser giver værktøj til forebyggelse af rygsmerter. Suppleres med råd om sund kost og aktiv livsstil


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 26. okt. 2011

Næsten alle får på et eller andet tidspunkt problemer med ryggen. Denne bog henvender sig til de mange, der enten har brug for akut smerteafhjælpning eller ønsker at forebygge, at det går så galt.

Forfatterens grundsynspunkt er, at de gængse råd med at skåne ryggen er forkerte og forældede. Det værste er at være inaktiv, og dyre senge og ergonomiske kontorstole har ingen dokumenteret effekt på problemerne. De store syndere er stress, anspændthed og inaktivitet. Vi får en grundig gennemgang af ryggens komponenter, og hvordan de spiller sammen, dernæst gode tips omkring fx kost og immunforsvar, der har betydning for betændelsestilstande. I en række skemaer kan man teste sig selv og risikoen for at få rygsmerter, dernæst følger et selvhjælpsprogram for ryg, nakke og skuldre, når skaden er sket. Den sidste tredjedel af bogen består af øvelser, man kan lave for at forebygge i tide. Med bogen følger også en plakat med specielle øvelsesprogrammer. Ingo Froböse er tysk professor og læge, han har forsket i rygbehandling i mange år. Der er ikke udgivet andet af ham på dansk.

Der er ikke kommet særlig meget de senere år om rygtræning, skønt det virkelig berører mange mennesker. Gigtforeningen har i 2010 udgivet en dvd og en lille bog med rygøvelser. Politikens bog om mave og ryg, 2005, har en del rygøvelser med, men ikke så meget forklarende tekst om ryggen.

En bog om et evigt aktuelt emne, der nok skal blive efterspurgt med de mange illustrative øvelser og gode forklaringer.Informationer og udgaver

2011

Bog

Illustratorer: Tom Roch, Arifé Aksoy

Atelier

2011

E-bog

Illustratorer: Tom Roch, Arifé Aksoy

Atelier