Gå til indholdAktiv dødshjælp : kan vi mere, end vi kan magte?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider

Udgivet

2015

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Tidligere formand for Etisk Råd, læge Ole Johannes Hartling, argumenterer for et nej til eutanasi (aktiv dødshjælp). En opgave fra en 9. klasse indledes til argumentation. Forskellen på aktiv og passiv dødshjælp forklares, de grundlæggende argumenter for lovliggørelse modbevises, og alle aspekter vendes


Anmeldelser (8)


13. maj. 2015

Ja eller nej til aktiv dødshjælp? Tidligere formand for Etisk Råd, Læge Ole Johannes Hartling, argumenterer her overbevisende for et nej til eutanasi. For alle der interesserer sig for emnet og har en mening om det, også for pårørende og sundhedspersonale.

Eutanasi eller aktiv dødshjælp virker helt indlysende som noget, man bør have ret til ved dødelig og smertefuld sygdom. Men så snart man piller lidt i argumenterne, er sagen ikke så enkel. Hartling, der er overlæge på Vejle Sygehus, argumenterer med stor overbevisning imod retten til selv at kunne vælge at dø, da det nemt kan blive en glidebane. Han indleder med en opgave fra en 9. klasse, som han har fået tilsendt, og argumenterer her ud fra. Vi får en afklaring af forskellen på aktiv og passiv dødshjælp, de grundlæggende argumenter for lovliggørelse modbevises, og alle aspekter vendes.

Et overbevisende og meget vidende indlæg fra en læge, der har været engageret i debatten om eutanasi i mange år.

Filmen Stille hjerte


Hjælp mig - aktiv dødshjælp


af Bille August tydeliggør problemet med at fastlægge døden og viser hvor pinefuldt, det kan være for de pårørende, her sat ind i en fiktiv ramme. Svend Lings Hjælp mig - aktiv dødshjælp bringer en lang række argumenter både for og imod, som kan bruges til grundlag for opgaver og debat. Hartlings bog bringer Lings argumenter for at sige nejFilmen Stille hjerte af Bille August tydeliggør problemet med at fastlægge døden og viser hvor pinefuldt, det kan være for de pårørende, her sat ind i en fiktiv ramme. Svend Lings bringer en lang række argumenter både for og imod, som kan bruges til grundlag for opgaver og debat. Hartlings bog bringer Lings argumenter for at sige nejFilmen Stille hjerte af Bille August tydeliggør problemet med at fastlægge døden og viser hvor pinefuldt, det kan være for de pårørende, her sat ind i en fiktiv ramme. Svend Lings Hjælp mig - aktiv dødshjælp bringer en lang række argumenter både for og imod, som kan bruges til grundlag for opgaver og debat. Hartlings bog bringer Lings argumenter for at sige nej.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Politiken

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 21. jun. 2015

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 17 (2015)

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 21. jul. 2015

Weekendavisen

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 4. jun. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 19. maj. 2015

Sygeplejersken

Af

Rita Nielsen

Årg. 115, nr. 13 (2015)

Handicaphistorisk tidsskrift

Af

Birgit Kirkebæk

Nr. 36 (2016)


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2015

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2016

Bog

2015