Bøger / faglitteratur

AKT-vejledning i praksis : en del af skolens udvikling


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Hans-Christian Uth

d. 15. sep. 2011

Ud over fungerende AKT-vejledere henvender bogen sig til lærerstuderende, lærere, skoleledere, konsulenter og psykologer. Bogen kan give læseren et solidt, systemteoretisk fundament, og den kan samtidig - i kraft af en omfattende indholdsfortegnelse - fungere som en håndbog.

Bogens afsluttende kapitel giver et overblik over udviklingen på feltet gennem de sidste 50 år, og bogens to første giver overblik over det aktuelle arbejde med problemadfærd i skolen, herunder strukturer og kompetencer og AKT-vejlederens konkrete arbejdsområder. Et kapitel sætter fokus på forudsætningerne for succesfyldt AKT-arbejde, og i særskilte kapitler behandles problematikken "de stille børn" samt betydningen af forældreinddragelse i arbejdet. AKT-vejlederens muligheder for at arbejde med udvikling af sociale kompetencer og kammeratskab beskrives, og et kapitel fortæller om en specifik skoles anvendelse af den såkadte U-teori. Endelig behandles AKT-arbejdets relation til skolens hele værdigrundlag og trivselsmål. Alle kapitler rummer kortere eller længere litteraturlister, og mange afsnit rummer cases, diagrammer, inspirationsskemaer og forslag til værktøjer.

Emnet er behandlet i Rummelige fællesskaber, 2011 og i AKT-håndbogen, 2009. I Særlige ressourcepersoner i folkeskolen, 2009 gives en vurdering af såvel AKT-vejledernes som mange andre vejlederes opgaver i folkeskolen.

Bogen giver et godt overblik over et noget spraglet område inden for folkeskolens virksomhed.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. dec. 2011

af

af

Marie Hyldgaard Kjeldsen

d. 7. dec. 2011


Specialpædagogik

Årg. 32, nr. 2 (2012)

af

af

Brian Degn Mårtensson

Årg. 32, nr. 2 (2012)