Bøger / faglitteratur

Akademisk ridekunst


Beskrivelse


Om at uddanne en hest til den høje skole fra den første tilridningsfase over bl.a. sidebevægelser, piaffe og flyvende changement til ridningens sværeste øvelser samt om de historiske forudsætninger for den klassiske ridekunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. okt. 2008

Ligesom 1. udg. er det en hestebog, der primært henvender sig til den øvede rytter, som gerne finder inspiration også i historisk ridekunst.

Forfatteren, der er sønderjyde, og som selv er en yderst erfaren rytter med viden og uddannelse, bl.a. fra store beridere i Spanien, Portugal og Tyskland, reviderer her den oprindelige 1. udg. fra 2000, der udkom med titlen: Klassisk ridekunst. Branderups bog fortæller om de historiske forudsætninger, og redegør systematisk for hestens uddannelse fra første tilridning til de absolut sværeste øvelser, hvor hesten synes at svæve i den såkaldte "skole over jorden". I 2. udg. er nogle afsnit ledsaget af nye fotos, og et enkelt afsnit har fået ny titel. Ligeledes er bogens pædagogiske opbygning strammet op bl.a. med flere separate bokse til de instruktive tegninger. Ellers viser en direkte sammenligning af udgaverne ikke de store forskelle i selve tekstmængden, men teksten er flere steder gjort mere umiddelbart forståelig, ligesom helhedsindtrykket også er en mere indbydende bog.

Unik bog om den klassiske akademiske ridekunst med udgangspunkt i viden og den kulturelle arv, fra de historiske europæiske rideakademier. Har man 1. udg. på hylden og er den slidt, så bør den kærkomment skiftes til 2. udg., er der stadig mange udlån tilbage i den, så er denne 2. udg. ikke et absolut must.

Dejlig entusiastisk ladet hestebog, hvor den klassiske ridekunst formidles forbilledligt.