Gå til indholdBøger / faglitteratur

Aglaias dans : på vej mod en æstetisk tænkning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

392 sider

Udgivet

2008

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En antologi med 34 tekster, som er delt i to: Sandhed og tænkning. Gennemgående tema er at tænke over egen tænkning og tale imod subjektivisering inden for filosofi - om filosofiens anvendelse i det praktiske liv især inden for kunst


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2008

Bogen henvender sig til intellektuelle, samfundsdebattører og andre med interesse for mere dybtgående filosofiske tanker.

Forfatteren (f. 1959) er dr.phil. i idehistorie, filosofi mm. Hun har bl.a. skrevet Skønhed : en engel gik forbi, 2006 samt en håndfuld bøger tilbage i 1990'erne. Bogen er en antologi med 34 tekster skrevet 2002-2007. Bogen er delt i to: Sandhed og tænkning. Afsnittet om sandhed drejer sig om forestillinger om skønhed, æstetik og skønhedsidealer gennem historien, specielt inden for kunst. Tænkning beskæftiger sig især med viden/visdom og den rolle som akademikere, intelligentsiaen og eliten spiller. Hver tekst kan læses for sig, men tilsammen giver de et samlet billlede af forfatterens opfattelse af mangfoldige temaer inden for kunst, samfund, politik, religion, historie og pædagogik. Gennemgående tema er at tænke over egen tænkning og tale imod subjektivisering inden for filosofi. Indlæggenes stil varierer fra universitær doceren over essayistiske indlæg til personlige oplevelser og interviews. Såvel sprogligt som indholdsmæssigt let forståelig.

Bogen hører til filosofiske bøger om at anvende filosofi i det praktiske liv.

Antologi om filosofiens anvendelse i det praktiske liv især inden for kunst.


Slagmark

Nr. 58 (2010)

af

af

Thomas P. Johansen

Nr. 58 (2010)


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2008

af

af

Erik Svendsen

d. 20. feb. 2008


Filosofi

2008, nr. 2

af

af

Steen Nepper Larsen

2008, nr. 2Informationer og udgaver

2008

Bog

Dorthe Jørgensen (f. 1959)

Aarhus Universitetsforlag