Bøger / faglitteratur

Afslutningen : mål: Osama bin Laden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
300 sider
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Historien om USAs jagt på Osama Bin Laden (1957-2011), manden bag terrorangrebet den 11. september 2001. Fra efterretningsarbejdet over specialtroppernes forberedelse af operationen til Bin Ladens endeligt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 18. okt. 2012

De historisk og politisk interesserede i terror, terrorbekæmpelse, USA's politik og den verdenspolitiske situation i almindelighed, uanset om det er privat eller til uddannelse, vil finde relevante informationer og synspunkter.

Baseret på egne interviews og undersøgelser samt de aktuelt tilgængelige kilder beskrives ad flere spor historien om Osama Bin Ladens død: Al-Qaedas historie og strategi, Bin Ladens baggrund og ideer, 11. september, USA's politik, Obamas holdninger og rådgivere, lokaliseringen af og angrebet på Bin Laden. Det er svært at få et klart overblik over det hele i sin lidt ustrukturerede og nogle steder dramatiserede form uden midler til at skabe dette overblik. Bogen er detaljerig og læsningen er ret interessant - mere end egentlig spændende - også for opgaveskrivere med forskellige vinkler.

I sin bevidst begrænsede kildeoversigt roser Bowden Jagten på Osama af Peter L. Bergen, som er om samme emne, men forskellig i omfang og detaljer. Bergens bog er trods emnets kompleksitet mere overskueligt formidlet og lige så aktuel, men der er brug for begge på hvert sit niveau. Der kommer helt sikkert flere bøger om Bin Ladens endeligt bl.a. fortalt af medvirkende soldater, mens de 2 nævnte bøger især beskriver baggrunden.

Interessant bog om en række tæt forbundne emner af stor international betydning for hele verden. Derfor er det en yderste relevant og nødvendig bog for såvel politisk interesserede som opgaveskrivere, selv om formidlingsformen ikke er specielt overskuelig.


Jyllands-posten

d. 3. nov. 2012

af

af

Anders Jerichow

d. 3. nov. 2012


Berlingske tidende

d. 22. dec. 2012

af

af

Christian Brøndum

d. 22. dec. 2012