Gå til indholdAfrikas Horn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

445 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Da Hazel Bannock arver koncernen, ser hun Hector Cross som et brutalt racistisk levn fra sin afdøde mand. Men da datteren bortføres af islamiske somaliske pirater får hun pludselig brug for hans handlekraft. De to finder hinanden i forståelse og kærlighed


Anmeldelser (2)


15. sep. 2011

Til inkarnerede fans af Wilbur Smith.

Den attraktive milliardærenke Hazel Bannocks datter bortføres af somaliske pirater. Den hårdkogte fraskilte Hector Cross er leder af Bannock Oils sikkerhedstropper og for hende en racistisk og brutal fortidsarv fra den afdøde ægtemand. Alligevel ender han med at være den smukke enkes eneste halmstrå. Befrielsen lykkes gennem en del skudvekslinger, intriger og cliff hanger scener, og undervejs opstår sød musik mellem Hector og Hazel, der efterhånden gennem begivenhederne sander at Hectors håndfaste problemløsninger kan legitimeres af modpartens skruppelløse optræden. Efter en del sider med beskrivelse af Hectors nye familieidyl og succes i firmaet, vender skurken den islamiske Adam tilbage. Og den lidt rørstrømske familie- og elskovsidyl erstattes atter med kraftige kampe i det endelige opgør. Det er en rigtig trivi med en forudsigelig historie med genrens beskrivelse af personer og reaktionsmønstre. Wilbur Smith spiller meget på scener med udpenslet vold og sex, og den familieidylliske midtersektion virker påklistret og er tydeligvis ikke hans stærkeste side, idet den er beskrevet meget rørstrømsk.

Både mht. forudsigelighed i plottet og personskildring et lavpunkt i forfatterskabet, der bedst kan sammenlignes med fx MacLeans sidste bøger.

Rendyrket trivi spændingsroman med hyldest til manden, der tager loven i egen hånd. Kan anskaffes på linje med Wilbur Smiths andre, men hører ikke til forfatterens bedste.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Berlingske tidende

Af

Jan Hedegaard

d. 14. okt. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2014

Bog

2014

Bog

2012

Bog

2012

Bog

2011

Bog

2011

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2011

Ebog

2011

Lydbog (cd)

2011

Lydbog (net)

2011