Gå til indholdAfricana : rejseroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Rebecca har rødder i Ghana og rejser dertil som radiojournalist sammen med sin nye kæreste, Thomas, der er rodløs og på én og samme tid rejser væk fra noget og hen imod noget andet


Anmeldelser (10)


5. feb. 2019

Rebecca og Thomas har netop mødt hinanden og rejser sammen til Etiopien, der sammen med resten af Afrika sætter sig fast på de to. En overrumplende og sansemættet roman om at rejse og være rejsende. For læsere af de store vidtfavnende fortællinger.

Rebecca har rødder i Ghana og rejser dertil som radiojournalist sammen med sin nye kæreste, Thomas, der er rodløs og på én og samme tid rejser væk fra noget og hen imod noget andet. Afrika bliver omdrejningspunktet for de to unge mennesker, der taler om, lærer af, lever i, og oplever rejsen som en tilstand mere end som en destination.

En vild, fragmenteret og sansemættet roman om kærlighedsforhold, identitet, udlængsel og længsel generelt. Sproget er rigt på billeder og skifter i tempo og stil på en elegant og modernistisk facon. Romanen har et autofiktivt eller meta-agtigt lag, hvor Thomas-figuren skriver på romanen Africana og møder andre forfattere og oplever ting, der virker parallelt til virkeligheden. Fortællerstemmen skifter mellem Rebecca og Thomas og læserne skal holde tungen lige i munden, når Thomas Boberg folder sin overrumplende og på sin vis ret vilde fortælling om Afrika ud.

Romanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden


Invitation til at rejse


Americas


Bogotana


Eksil


, Invitation til at rejse og Americas. Rejsen undersøges også i Bogotana. Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos EksilRomanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden, og Americas. Rejsen undersøges også i Bogotana. Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos EksilRomanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden, Invitation til at rejse og . Rejsen undersøges også i Bogotana. Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos EksilRomanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden, Invitation til at rejse og Americas. Rejsen undersøges også i . Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos EksilRomanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden, Invitation til at rejse og Americas. Rejsen undersøges også i Bogotana. Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos Romanen ligger i naturlig forlængelse af den selvbiografiske rejsetrilogi "Rejseminder", der indeholder Sølvtråden, Invitation til at rejse og Americas. Rejsen undersøges også i Bogotana. Råheden og stemningen kan minde om Ejersbos Eksil.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

LitteraturNu [online]

Af

Henriette Klejs Engelberg

2019-05-28

360°-verden i udvikling

Af

Peter Tygesen (f. 1954)

Årg. 46, nr. 1 (2019)

Kristeligt dagblad

Af

Iben Tandgaard

d. 8. jun. 2019

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 6. mar. 2019

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 6. mar. 2019

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 8. mar. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Iben Tandgaard

d. 9. mar. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 8. mar. 2019

Information

Af

Thomas Thurah

d. 8. mar. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019