Bøger / skønlitteratur / roman

Afd. for grublerier : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
180 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Kort roman om en kvinde med kunstneriske ambitioner, der ædes op af moder-, ægte- og utroskab. Et eksistentielt drama med en særlig fragmenteret skrivestil.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 20. feb. 2017

Værk i 46 små eksistentielle kapitler om en kvindes karrieretab, moderskab og utroskab. For den voksne, litterære læser.

Roman som i begyndelsen følger et kvindeligt jeg, der drømmer om at blive kunstner og ikke vil giftes. Hun bliver dog gift, får et barn og livet ændres radikalt. For at tjene til føden bliver hun ghostwriter for en rigmand, og moderskabet gør indhug i ungdommens ambitioner. Efter en livskrise ændres skrivestilen til 3. person og kvinden omtales "konen". I bogens sidste kapitel, da krisen (måske) er lettet, er det atter jeg-personen, der fortæller. Bogens 46 kapitler er bygget op med små afsnit bestående af meget forskellige elementer fx. citater, dialoger, rumfartsbeskrivelse, vitser. Det er op til læseren at stykke de mange elementer sammen.

Denne smukke, stærke og helt specielle roman skal læses langsomt for at nyde dens genialitet. Forfatteren beskriver følelser, så det rammer hjerne og hjerte. Sjældent er skismaet mellem moderskab og karriere blevet udleveret så præcist. Utroskabstematikken og følelsen af at blive forladt beskrives grumt og nøgternt. Som læser er man udfordret af de mange elementer, man selv skal stykke sammen, men selv om man måske ikke får det hele med, er det en besættende læseoplevelse.

To andre, stærke romaner om utroskab, kærlighed og kvinders vrede er Sommeren uden mændDukken der blev væk og Dukken der blev væk. Sidstnævnte behandler også moderskab vs. karriereTo andre, stærke romaner om utroskab, kærlighed og kvinders vrede er Sommeren uden mænd og . Sidstnævnte behandler også moderskab vs. karriere.


Politiken

d. 16. aug. 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. aug. 2017


Weekendavisen

d. 17. mar. 2017

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 17. mar. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Tine Engel Mogensen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)