Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Af indre nødvendighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

359 sider

Udgivet

2009

Ophav

Jørgen Misser(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2009


Beskrivelse


En ældre, islamkritisk forfatter bliver tvunget til at gå under jorden efter voldsomme reaktioner. Han tilslutter sig en gruppe ligesindede, der vil øve selvtægt over elementer, der truer danskheden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2009

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 6. nov. 2009

Bogen kan interessere læsere af fremtidsdystopier og de lånere, som vil læse samfundskritiske beskrivelser af et Danmark, hvis værdier er er truet af radikale islamister.

Romanens hovedperson er en ældre forfatter, hvis islamkritiske romaner har fremkaldt så voldsomme reaktioner, at han bliver tvunget til at forlade sit hjem i Århus. Forfatteren, Otto Bergman, er meget skuffet over, at politi og anden dansk øvrighed ikke støtter og bakker ham op i den livstruende situation, han befinder sig i, og det får Bergman til at overveje selvtægt og at tilslutte sig en gruppe af ligesindede, som ønsker at likvidere de samfundsskadelige kræfter, der truer danskheden. Han kan her anvende sine erfaringer som snigskytte fra sin tid i fremmedlegionen, hvor han blandt andet deltog i Algier-krigen, hvilket ganske voldsomt beskrives. Bogen er sat med en forholdsvis kompakt sats, og dens bagsidetekst er dækkende for handlingen. Forsidebilledet har dog ingen sammenhæng med indholdet og vil på ingen måde sælge bogen på en skråhylde.

Forfatteren har tidligere udsendt tre romaner, som både emnemæssigt og i grafisk opbygning er meget lig den aktuelle roman.

Anskaffelse kan bero på erfaringerne med forfatterens tidligere udgivelser.Informationer og udgaver

2009

Bog

Jørgen Misser

Dan