Gå til indholdÆrens vej


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

44 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

genre/form

roman,

fantasy,

romanerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Fantasy. Kimura og børnene skal til kampskolen for at træne til det store slag. De bliver angrebet af soldater, men får uventet hjælp til at slippe bort


Anmeldelser (1)


18. jan. 2010

6. og 7. bind i serien om Kimura henvender sig til 3.-5. klasse (9 til 11 år). Bøgerne kan læses uafhængigt, men bør læses i rækkefølge for at man kan få det fulde udbytte af handlingen. Bøgernes manga-forsider med samuraisværd skal nok sælge bogen til målgruppen.

Hver bog har en kort optakt. I 6. del fører Kimura børnene til en kampskole, hvor de skal trænes til det store slag. Undervejs møder de tiggermunkene, som jager dem væk. Mens børnene træner på kampskolen, møder de krigermunkene, som hjælper dem i kampen mod soldaterne. Kimura rådes til at redde børnene, så de kan være klar til det afgørende slag. I 7. del møder Kimura modstand hos landsbybeboerne, fordi de er bange. Planen er at befri børnene i børnelejren. Her møder de cyborgere, som de med list overvinder. Børnene befries og er klar til den store kamp, der forestår. Den dialogrige tekst (lix 23 og 22) er let at gå til.

Ikke umiddelbart andre titler med henholdsvis samurai-sværd og luftscooter for målgruppen.

Fint læsetræningsmateriale for aldersgruppen 9-11 år såvel i undervisningssammenhæng som i fritiden. De fantasy-hungrende kan glæde sig til efter disse to titler at få afslutningen i en kommende 8. del.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Boll


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Lydbog (net)

2020

Bog

2010