Gå til indholdÆldre og psykisk sygdom : forebyggelse, behandling og omsorg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2009

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Om ældres eksistentielle forhold og psykiske sygdomme bl.a. demens, depression og adfærdsforstyrrelser, samt de organisatoriske og praktiske forhold knyttet hertil


Anmeldelser (4)


25. maj. 2009

Dette er en bog til fagfolk, der arbejder med ældre mennesker, typisk på plejehjem, hospitaler, socialcentre og lignende steder. Pårørende vil også have gavn af denne bog, og muligvis den ældre selv.

Bogen er redigeret af Psykiatrifondens formand Jes Gerlach og Ældreforums formand Povl Riis, og en række forskellige specialister indefor ældreområdet bidrager hertil. Baggrunden for bogen er, at der ofte er særlige problemer forbundet med ældre og sygdom, og det kræver viden at hjælpe dem. Første del af bogen er om den biologiske aldring m.m. Anden del behandler de psykiske sygdomme, bl.a. demens og depression. Tredje del handler om organisatoriske og praktiske forhold i ældrepsykiatrien i Danmark. Der er mange interessante perspektiver fra forskellige specialister, såsom præsten der skriver om det gode liv og den svære død, psykiateren om paranoide tilstande hos ældre, overlægen om overgreb mod ældre, forsker i epidemiologi om ældre menneskers selvmord, juristen om ældres ret til selvbestemmelse, sygeplejersken om kommunernes udfordringer med ældre, og formanden for Alzheimerforeningen skriver om at være pårørende til demente.

Jes Gerlach har redigeret bogen Depression : symptomer, årsager og behandling, 2006, hvor et af temaerne er depression hos ældre. Ligeledes findes der en del bøger om demens.

Her er en særdeles uddybende bog om emnet. Den kommer godt rundt om de mange aspekter, der er omkring aldring og sygdom. Den vil egne sig godt til de større biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Ugeskrift for læger

Af

Annette Lolk

Årg. 171, nr. 36 (2009)

Gerontologi

Af

Nanna Johannesen

Årg. 27, nr. 1 (2011)

Sygeplejersken

Af

Jorit Tellervo

Årg. 109, nr. 20 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2009