Gå til indholdÆg : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

268 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Anmeldelser (9)


24. feb. 2017

Fabulerende, spændende og velskrevet historie om en bondeslægt, hvis skæbne er beseglet af et guldæg. En eventyrlig fortælling for voksne læsere.

"Vores Kong Gulerod, Erik Menved den 6., eller hvad vi skal kalde ham, abekat af Danmark..." Sådan fortæller morfaderen drengen den utrolige beretning om, hvordan et guldæg går gennem slægtens led fra Middelalderen til i dag. Det er historien om en bondeslægt med jord under neglene og hvor overtro og fornuftige beslutninger er to sider af samme sag. Vi hører historien om pigen, der med pesten lige i hælene, kommer ridende til Fyn på en okse. Om Ellemor, der ikke vil komme og hente sit barn i møddingen og om den tossede gamle kone, der begraver rødder i jorden rundt om huset, så familien har noget at spise under hungersnøden.

Der er en næsten eventyrlig stemning i romanen, der leder tankerne hen mod de islandske sagaer. Det er kombinationen af historiske beskrivelse af pesten, overtroen og bondeoprøret, tilsat en god portion fantasi og fortællerglæde. Veludført håndværk der giver læseren en underholdende, udfordrende og interessant læseoplevelse. Vil også fungere godt i en læsekreds.

Bogen er helt sin egen, men hvis man holdt af Hundehoved


Fortryllersken fra Firenze


Islandske sagaer


vil man også kunne lide den her. Andre anbefalinger kunne være noget så eventyrligt forskelligt som Fortryllersken fra Firenze eller Islandske sagaer (Ved N.M. Petersen)Bogen er helt sin egen, men hvis man holdt af Hundehoved vil man også kunne lide den her. Andre anbefalinger kunne være noget så eventyrligt forskelligt som eller Islandske sagaer (Ved N.M. Petersen)Bogen er helt sin egen, men hvis man holdt af Hundehoved vil man også kunne lide den her. Andre anbefalinger kunne være noget så eventyrligt forskelligt som Fortryllersken fra Firenze eller (Ved N.M. Petersen)Bogen er helt sin egen, men hvis man holdt af Hundehoved vil man også kunne lide den her. Andre anbefalinger kunne være noget så eventyrligt forskelligt som Fortryllersken fra Firenze eller Islandske sagaer (Ved N.M. Petersen).

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann

Politiken

Af

May Schack

d. 24. mar. 2017

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 26. mar. 2017

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 25. mar. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 24. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 24. mar. 2017

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 25. mar. 2017

Litteratursiden.dk [online]

Af

Ann Luther Torp

2017-03-24

Standart

Af

Andreas Askjær Rasmussen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Lydbog (cd)

2017

Ebog

2017