Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Æblekinder & kondisko : en forældreguide til sunde og glade børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Ophav

Berit Elkjær(forfatter)
Genre og formopskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Jordnære råd til hvordan man får mere tid sammen med sine børn, hvordan man skaber bedre madvaner og får bevægelse ind i hverdagen. Bogen afsluttes med opskrifter på sund og nem mad


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 16. okt. 2008

For alle forældre til børn fra 0-13 år, der ønsker at få idéer til at skabe et sundere og bedre liv for børnene især indenfor områderne kost og motion.

Gode kost- og motionsvaner bliver grundlagt i barndommen og betyder også noget for barnets humør, velbefindende og ydeevne fx i skolen. Forfatteren, der er klinisk diætist, fysioterapeut og mor til to, giver en række gode, jordnære råd, der alle er enkle at følge. Her er tips om, hvordan man rationaliserer indkøbet, så man får mere tid sammen med børnene og undgår ulvetimen, forslag til sunde og appetitvækkende madpakker, hvordan man får bevægelse ind i hverdagen, hvordan man kan påvirke linjen i børneinstitutionen og til slut 30 sider sunde, børnevenlige opskrifter, der er bygget op, så de er nemme at lave sammen med børnene. Det er en meget enkel og praktisk bog, der ikke bringer så meget nyt, men til gengæld har samlet mange gode råd og idéer på et sted, lige til at bruge af.

Der er udgivet en del bøger med opskrifter, der kan laves af og med børn fx af Camilla Plum og Claus Meyer. Denne bog indeholder mere tekst og gode råd end egentlige opskrifter, selvom de også er med, og sundhedsvinklen er der hele vejen igennem. Den bog, der kommer nærmest er læge Vibeke Manniches Buttede børn, 2006, der handler mere bredt om børns sundhed og har en lægelig vinkel på emnet.

Lettilgængelig bog med mange gode råd og kost og bevægelse, der giver sunde børn. Her er ikke så meget nyt, men brugbare idéer og børnevenlige retter.


Jyllands-posten

d. 18. apr. 2009

af

af

Jakob Rubin

d. 18. apr. 2009


Berlingske tidende

d. 25. okt. 2008

af

af

Ditte Clemen

d. 25. okt. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Berit Elkjær

Politiken, 1. udgave