Bøger / faglitteratur / håndbøger

Adoptionshåndbogen : det adopterede barn i familien, i dagtilbud og skole


Beskrivelse


Om det adopterede barns identitet og kriser og om, hvordan man i familien, i dagtilbud og skole kan lette overgangene for barnet med adoptivbaggrund.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 20. jan. 2012

For alle, der har med adopterede børn at gøre, både nationalt eller internationalt adopterede, eller børn der er anbragt udenfor hjemmet. Det drejer sig naturligvis om forældre, familie, pædagoger, psykologer, lærere, socialrådgivere osv. Bogen er ikke svær at læse, og man kan eventuelt plukke relevante afsnit ud, da det er selvstændige kapitler.

Redaktørerne er henholdsvis socialpædagog og psykolog, og begge er adoptivmødre. Bogen består af en række selvstændige afsnit, der er skrevet af forskellige fagfolk, overvejende psykologer. De beskriver de særlige problemer, der er for adopterede børn, der altid har lidt et tab på et vigtigt tidspunkt i livet. I første del får vi en gennemgang af selve modtagelsen i den nye familie, dernæst dagtilbud og skole. Alle disse overgange der ofte er svære at håndtere for adopterede børn. I anden del beskriver en række fagfolk fx problemer med tilknytning og en række terapeutiske metoder, der kan hjælpe. Til slut gennemgås nogle rådgivningsmuligheder og relevant lovgivning.

Der findes en del bøger om adoption, især personlige beretninger fx Adoptivforældre fra 2007, eller Regnbuefamilier, 2007. Denne kan sammenlignes med Goldings Styrk barnets tilknytning, 2010, der især går på tilknytningsvanskeligheder. Med Adoptionshåndbogen får vi en lidt bredere, især psykologisk tilgang til emnet.

En rigtig god håndbog, der har manglet i adoptionslitteraturen. Et must for alle der har med adopterede børn at gøre.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. feb. 2012

af

af

Gitte Ullstad

d. 27. feb. 2012



Informationer og udgaver