Gå til indholdBøger / faglitteratur

ADHD hos piger og kvinder : fra dygtig pige til udbrændt kvinde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

284 sider

Udgivet

2020

Ophav

Lotta Borg Skoglund(forfatter)

Bjarke Larsen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Til læsere, der gerne vil vide, hvordan symptomer og udfordringer specifikt viser sig og opdages hos piger og kvinder med ADHD


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2021

af

af

Pernille Poulsen

d. 19. feb. 2021

Til læsere, der gerne vil vide, hvordan symptomer og udfordringer specifikt viser sig og opdages hos piger og kvinder med ADHD.

Det er typisk drenge, der modtager ADHD-diagnosen, fordi det er dem, der viser de tydeligste tegn. De er vilde, udadreagerende, larmende og grænseoverskridende - alle symptomer, der er centrale for diagnosticeringen af ADHD. Mange piger og kvinder med ADHD har mere usynlige symptomer og bliver derfor ofte overset. Denne bog giver en indføring i de særlige udfordringer, som piger og kvinder med ADHD har, og viser, hvordan ADHD typisk kommer til udtryk hos piger og kvinder på en mere skjult måde, bl.a. i deres (ofte kaotiske) arbejds- , kærligheds- og følelsesliv. Fakta følges op med cases og livshistorier fra forfatterens praksis. Ofte har disse piger og kvinder levet et helt liv i "modvind", og diagnosen opdages ofte først, når "læsset vælter" for den voksne kvinde med ADHD. Indeholder udførlig litteraturliste, hvis man vil læse videre. Lotta Borg Skoglund er læge og psykiater med speciale i piger og kvinder med ADHD.

Tiltrængt og interessant nuancering af ADHD hos piger og kvinder.

Sari Solden beskrev i 2010 kvinder med ADHD i Kvinder med ADHDPsykiske sygdomme


Et liv i kaos


. Fokus på kønsvinklen for psykiske lidelser findes i Psykiske sygdomme. Generelt om voksne af begge køn med ADHD findes Et liv i kaosSari Solden beskrev i 2010 kvinder med ADHD i Kvinder med ADHD. Fokus på kønsvinklen for psykiske lidelser findes i . Generelt om voksne af begge køn med ADHD findes Et liv i kaosSari Solden beskrev i 2010 kvinder med ADHD i Kvinder med ADHD. Fokus på kønsvinklen for psykiske lidelser findes i Psykiske sygdomme. Generelt om voksne af begge køn med ADHD findes .


Ugeskrift for læger [online]

d. 9. aug. 2021

af

af

Jesper Karle

d. 9. aug. 2021Informationer og udgaver

2020

Bog

Lotta Borg Skoglund

Pressto, 1. udgave

2021

Ebog

Lotta Borg Skoglund

Pressto

2021

Lydbog (net)

indlæser: Eva Selander

Pressto

2021

Lydbog (net)

indlæser: Eva Selander

Pressto