Gå til indholdAarhus i årtier : aarhusianernes historie fortalt i billeder. Bind 1 : 1950'erne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider: alle illustrerede ; 26×26 cm

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (2)


21. sep. 2016

Rigt illustreret bog med 225 fotos fra Aarhus i 1950'erne. For lokalhistorisk interesserede.

Bogen viser, med Aarhus som eksempel, hvordan 1950'erne var en overgangstid fra knaphed og de sidste hestevogne, til mere komfortable tider med spirende socialdemokratisk velfærd. I 8 kapitler fortælles om byens borgeres fremtidsdrømme, datidens bypartier, bydele, der forsvandt, hverdagsliv, familieliv, arbejdsliv, festligheder, og portrætter og beskrivelser af nogle dengang kendte aarhusianere. Hvert kapitel indledes med en to siders beskrivelse af emnet. Derefter følger billederne, der alle kort beskrives med tid, sted, person eller begivenhed. Billederne, der ofte er pressefotos, er hentet i Aarhus Stadsarkiv og i Den gamle Bys arkiv. Teksterne er skrevet af 7 historikere fra de samme steder. Til sidst er der en årstalsliste 1950-59 med oversigt over årenes vigtigste begivenheder. Bogen er den første i en planlagt række bøger om byen i 1960'erne, 70'erne og 80'erne, som vil udkomme i løbet af de næste tre år.

Meget varieret og godt gengivet billedudvalg med korte og nemt forståelige tekster. Billederne er "nye" i den forstand, at de er svære at finde trykt andre steder.

Litteraturen om Aarhus er meget stor. Men siden Århus dengang og nu. 1. samling


Århus dengang og nu. 2. samling


og Århus dengang og nu. 2. samling er der ikke udkommet en bog om byen, som i samme omfang som herværende er et billedværk, som erfaringen viser, at der er mange læsere tilLitteraturen om Aarhus er meget stor. Men siden Århus dengang og nu. 1. samling og er der ikke udkommet en bog om byen, som i samme omfang som herværende er et billedværk, som erfaringen viser, at der er mange læsere tilLitteraturen om Aarhus er meget stor. Men siden Århus dengang og nu. 1. samling og Århus dengang og nu. 2. samling er der ikke udkommet en bog om byen, som i samme omfang som herværende er et billedværk, som erfaringen viser, at der er mange læsere til.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Journalen

Af

Kurt Risskov Sørensen

2017, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog ([Bind 1])

2016