Gå til indholdÅret vender


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

70 sider

Udgivet

2013

genre/form

essaysOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Essays om en bred vifte af emner, såsom politik, kunst, det personlige, vejret, alderen, hjertets viden, mandens hemmelighed, kønnet og kønnene, tro, fortid og nutid, fortryllelse, forførelse, forbandelse, Hitler-fascination, statsministeren, hestekød, medier og vemod


Anmeldelser (4)


31. maj. 2013

Målgruppen er Rifbjergs trofaste læsere og de interesserede i essays og spontan samtidskritik med en hurtig og dansk synsvinkel.

Rifbjerg har begået en af de små "meningsbøger", han med jævne mellemrum har udsendt de senere år mellem de større værker. Bogen består af korte prosatekster og essays med hans refleksioner og holdninger. Teksterne spænder fra de umiddelbare meningstilkendegivelser til kommentarer til det sidste års helt aktuelle begivenheder. Det er fx "bøsserygterne" om statsministerens mand, motions- og askese-hysteriets dyrkelse af tv-mediets guru Chris MacDonald og debatten om asyl/ikke asyl til tolkene fra Afghanistan, med spring tilbage til Danmarks ikke-angrebspolitik under 2. verdenskrig og Fogh Rasmussens afstandtagen til den 50 år senere. Videre til de større anlagte eksistentielle refleksioner, iblandet erindringsfragmenter. Det hele er skrevet i Rifbjergs letløbende, spontane og velmodulerede stil. Indholdsmæssigt er det Jeronimus belagt med den uudslukkelige kulturradikale.

Rifbjerg har senest udgivet de kommenterende dagbøger Januar+ og Dag efter dag i samme genre.

Rifbjerg skriver fortsat livligt, skarpt og underholdende med fokus på holdninger og meninger snarere end det analyserende. De på ingen måde homogene, men absolut læseværdige korte essays og prosatekster består både af kommentarer til aktuelle begivenheder med tilbageblik til hans egen fortid og tidens væsentlige begivenheder.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2013-07-11

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 11. jun. 2013

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 22. jun. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013