Gå til indholdÅr 1 - når I har fået barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

341 sider: ill. i farver (1 cd-rom)

Udgivet

2008

genre/form

håndbøgerOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Spædbarnets første leveår er opdelt i kvartaler med oplysninger om barnets udvikling og gode råd om amning, kost, søvn og pleje samt om det nye familieliv


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Målgruppen er alle nybagte forældre, der står over for det første år med deres barn.

Bogen er i fire kapitler, der hver dækker et kvartal, inddelt efter barnets udviklingsforløb i det første år. I de første tre måneder er der meget nyt for forældre, derfor fylder denne periode over halvdelen af bogen. I beskrivelserne af de første tre kvartaler er der forskellige afsnit målrettet moderen, faderen og forældrene i fællesskab. Beskrivelser af de følelsesmæssige forhold og andre oplysninger er i kapitlet om de sidste tre måneder målrettet begge forældre. De enkelte kapitler indeholder en blanding af generelle oplysninger og beskrivelser af forældres oplevelser med deres barn. Bogen rummer mange let overskuelige faktabokse og fotografier i farver, der supplerer teksten. Den har en detaljeret indholdsfortegnelse og register. Bogen slutter med afsnit om førstehjælp ved sygdom, et fyldigt babyleksikon og litteratur- og linkshenvisninger. Bogen suppleres med en vedlagt cd, hvor forældre kan gemme oplysninger om deres barn.

Bogen har flere detaljerede beskrivelser om det første år end en sammenlignelig bog som fx Bogen om barnet af Vibeke Manniche, der beskriver de første seks år.

Inspirerende og lettilgængelig opslagsbog med basisoplysninger for alle forældre. Den henvender sig til begge forældre, idet den tager hensyn til, at også mange fædre i dag tager barselsorlov.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm

Weekendavisen

Af

Ning de Coninck-Smith

d. 23. dec. 2008

Politiken

Af

Annemette Grundtvig

d. 16. feb. 2008

Sygeplejersken

Af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 109, nr. 7 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2008