Bøger / faglitteratur / øvelser

Åndedrættet : din vej til styrke, sundhed og glæde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
230 sider: ill.
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
øvelser, vejledninger

Beskrivelse


En teoretisk samt en praktisk indgang til åndedrættet, både på det fysiologiske, såvel som det mentale plan. En fagbog for alle der søger at styrke deres helbred og arbejde med åndedrættet.

Indhold

At trække vejret - et spørgsmål om liv og død ; Åndedrætssproget ; Hvad sker der, når vi trækker vejret? ; Hvad er rigtig vejrtrækning? ; Opmærksom vejrtrækning - at få overblik ; På/af-systemet og det polygale åndedræt ; At finde roen - kohærent vejrtrækning ; Vejrtrækning og træning ; Hav og ild - yogaens åndedrætsvidenskab ; Hold vejret! - Breatheology - en ny syntese ; Tummo og Wim Hof - ismandens hemmelighed ; Less is more - Buteyko-metoden ; "Jeg rammer muren" - vejrtrækning for dem, som kæmper ; Smerter - opdage en x-faktor ; Ånderummet ; Mestervejrtrækningen - vejen til vores indre ressourcer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2021

af

af

Maria Björnsdóttir Tanev

d. 3. dec. 2021

En teoretisk samt en praktisk indgang til åndedrættet, både på det fysiologiske, såvel som det mentale plan. En fagbog for alle der søger at styrke deres helbred og arbejde med åndedrættet.

Den største enkeltfaktor for mennesker til at opnå sundhed og mestre deres liv, er når de har styr på åndedrættet skriver den norske læge Audun Myskja i bogen "Åndedrættet". Bogen kommer hele vejen rundt om åndedrættet: det naturlige åndedræt, det opmærksomme åndedræt, det bevidste åndedræt, det terapeutiske åndedræt, samt det spirituelle åndedræt. Bogen indeholder også illustrerede åndedrætsøvelser. Bagerst findes en alfabetisk liste over bogens vejrtrækningsøvelser med beskrivelse og sideanvisning. Der er en udførlig note- og litteraturliste.

Forfatteren er overlæge med speciale i almen medicin og musikterapi og har mere end 30 års erfaring med integreret medicin. Han har skrevet flere seriøse bøger indenfor populære emner, fx meditation og healing. Denne bog er indbydende og trods sit faglige niveau og seriøsitet også forholdsvis lettilgængelig.

Lotte Paarup har udgivet flere bøger om åndedrættet, blandt andre Åndedrættet - stress, søvn og slankÅndedrættetLiv og luftBreath og Åndedrættet. I 2021 er også kommet Liv og luft : træk vejret frit med yogaens teknikker som træner åndedrættet via yoga samt Breath : en opdagelsesrejse ind i den glemte kunst at trække vejretLotte Paarup har udgivet flere bøger om åndedrættet, blandt andre - stress, søvn og slank og . I 2021 er også kommet Liv og luft : træk vejret frit med yogaens teknikker som træner åndedrættet via yoga samt Breath : en opdagelsesrejse ind i den glemte kunst at trække vejretLotte Paarup har udgivet flere bøger om åndedrættet, blandt andre Åndedrættet - stress, søvn og slank og Åndedrættet. I 2021 er også kommet : træk vejret frit med yogaens teknikker som træner åndedrættet via yoga samt Breath : en opdagelsesrejse ind i den glemte kunst at trække vejretLotte Paarup har udgivet flere bøger om åndedrættet, blandt andre Åndedrættet - stress, søvn og slank og Åndedrættet. I 2021 er også kommet Liv og luft : træk vejret frit med yogaens teknikker som træner åndedrættet via yoga samt : en opdagelsesrejse ind i den glemte kunst at trække vejret.


Nyt aspekt

Årg. 54, nr. 2 (2022)

af

af

Lars Harrekilde

Årg. 54, nr. 2 (2022)