Bøger / faglitteratur

Åben skole


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
271 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2020
Målgruppe
for folkeskolen, for lærere, for læreruddannelse, for pædagoguddannelse, for pædagoger
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Åben skole-samarbejdet har været en del af den danske grundskole gennem en årrække. I denne antologi analyserer en række pædagogiske forskere på den åbne skole som pædagogisk fænomen. For alle med engagement i grundskolen - lærerstuderende, lærere, skoleledere og politikere.

Indhold

Åben skole som pædagogisk fænomen (Lars Emmerik Damgaard Knudsen: Introduktion : om baggrund, bredde og sammenhænge i åben skole. Den åbne skole og samarbejdet mellem foreninger og frivillige / Klaus Levinsen, Evald Bundgård Iversen, Lise Specht Petersen. Beth Juncker: Åben skole i et kultur- og fritidsperspektiv). Læring og dannelse i åben skole (Lars Geer Hammershøj: Åben skole som formålsstyret pædagogik : inspiration til dannelse og kreativitet. Ida Krøgholt: Ej blot til lyst : teateret møder danskfaget. Funktionel tværfaglighed i en forestillet lokalkontekst : åben skole som scenariedidaktik / Bettina Buch ... et al. Sally Thorhauge: Læringens væsen og vækst i et krydsfelt mellem skole og museum. Demokratiske stjerner : en undersøgelse af hvordan åben skole kan understøtte demokratisk dannelse / Lise Sattrup & Lars Emmerik Damgaard Knudsen. Laura Lundager Jensen: Dannelse til medborgerskab i den åbne skole - med skoleprojektet GEOkids i Odsherred som omdrejningspunkt). Udfordringer og muligheder i samarbejdet mellem lærere og lokale organisationer (Lars Emmerik Damgaard Knudsen: Den didaktiske kiasme : om modsætninger, der jager hinanden i åben skole. Kunstneriske partnerskaber i åben skole / Lisbeth Haastrup og Merete Sørensen. Anders Vestergaard Thomsen: Skole-virksomhedssamarbejde i naturfag : autenticitet og varighed. Pædagogik og partnerskaber : et litteraturreview om samarbejder mellem skoler og lokalsamfund / Ida Schacht Rosenbäck og Lars Emmerik Damgaard Knudsen)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. nov. 2020

Åben skole-samarbejdet har været en del af den danske grundskole gennem en årrække. I denne antologi analyserer en række pædagogiske forskere på den åbne skole som pædagogisk fænomen. For alle med engagement i grundskolen - lærerstuderende, lærere, skoleledere og politikere.

Ved skolereformen i 2014 blev der indført et krav om, at grundskolerne skal åbne sig over for det omgivende samfund og inddrage det i undervisningen. I denne antologi sætter en række danske forskere den åbne skole under lup og præsenterer forskningen bag. Bogen er bygget op over tre overordnede emner: 1. Åben skole som pædagogisk fænomen. 2. Læring og dannelse i den åbne skole. 3. Udfordringer og muligheder i samarbejdet med det omgivende samfund.

Bogen kommer godt rundt om begrebet åben skole og klæder sin læser godt på til at kunne undervise i en åben skole. Det er en teoretisk meget velfunderet udgivelse, som samtidig giver god praktisk inspiration til samarbejdet med det omgivende samfund.

Vil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksisUdeskoledidaktik for lærere og pædagogerProjektbaseret læring og innovation i en åben skole, Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger samt Projektbaseret læring og innovation i en åben skoleVil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksis, samt Projektbaseret læring og innovation i en åben skoleVil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksis, Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger samt .Informationer og udgaver