Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Åben og undersøgende matematik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

164 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Ophav

Pernille Pind(forfatter, illustrator)

Mette Bjerre(illustrator)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for matematikundervisning, for folkeskolen, for lærere, for 1. klasse, for 2. klasse, for 3. klasse, for 4. klasse, for 5. klasse, for 6. klasse, for 7. klasse, for 8. klasse, for 9. klasse, for 10. klasse


Beskrivelse


Introduktion til åbne matematikopgaver og deres anvendelse i matematikundervisningen. Med eksempler på opgaver, som er inddelt i seks typer: svaret er givet, manglende oplysninger, regnehistorier, undersøgelser, modellering og nye begreber


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jun. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. jun. 2015

Et hav af kreative, åbne matematikopgaver til elever gennem hele grundskoleforløbet. Opgaverne udfordrer både de dygtigste og de svageste elever og rummer gode muligheder for både differentiering og inklusion. Bogen har relevans for grundskolens matematikundervisere.

Bogen indledes med en kort læsevejledning og introduktion til bogen og dens åbne opgaver. Dernæst er fokus på de åbne opgaver, som er inddelt i seks typer af opgaver: svaret er givet, manglende oplysninger, regnehistorier, undersøgelser, modellering og nye begreber. De enkelte opgaver kan laves uafhængigt af hinanden. De kan laves individuelt, men de kan også laves i små eksperimentgrupper.

Udgivelsen giver gode muligheder for at variere matematikundervisningen og gøre eleverne bevidste om, at matematik er meget mere og meget sjovere end bare at regne. Bogen rummer også gode muligheder for at både de svage og fagligt dygtige kan byde ind på matematikopgaver på en anden måde end ellers, da opgaverne rummer mere end ét rigtigt facit.

Bogen er et godt supplement til og en god udvidelse af den daglige matematikundervisning. Ønsker man mere af den slags, kan titlerne i serien "Eventyrlig matematik", som er en række skønlitterære fortællinger om matematikere og matematik kombineret med matematiske opgaver, anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. okt. 2015

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 9. okt. 2015Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Mette Bjerre

Pind og Bjerre, 3. udgave

2017

Bog

Illustrator: Mette Bjerre

Pind og Bjerre, 2. udgave

2015

Bog

Illustrator: Mette Bjerre

Pind og Bjerre, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Mette Bjerre

Pind & Bjerre, 3. udgave

2015

Ebog

Pernille Pind

Nota