Gå til indhold500 grill-hits


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

288 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (1)


5. feb. 2009

Kogebog med 500 forskellige opskrifter på grillretter og tilbehør, som henvender sig til dem, der er interesserede i ny inspiration til grillen - både sommer og vinter.

Paul Kirk har tilnavnet "baronen af barbeque", og på dansk findes af ham Den store grillbog, 2005. Denne nye grillbog er af samme størrelse og med samme layout som bøgerne 500 cocktails og 500 juices og smoothies, små kvadratiske bøger med indbydende illustrationer. Efter en kort introduktion til selve det at grille - herunder også anvisning til hvordan man ryger i en grill med låg - følger en gennemgang af de bedste udskæringer til grill og cirkatider for grillstegning. Opskrifterne er inddelt i kategorier som fx sydende appetitvækkere (grillede østers), opskrifter med fjerkræ, svin og lam, oksekød og grønsager. Her er traditionelle amerikanske steaks og ribben, men også opskrifter inspireret af andre landes køkkener. Ved hver opskrift er det nævnt om der skal bruges en grill med eller uden låg. Her er både hurtige og nemme retter og og de mere tidskrævende.

Markedet for grillbøger er nærmest eksploderet i de senere år. I 2008 udkom den den store og omfangsrige Grill fra forlaget Lindhardt og Ringhof, og derudover findes der rigtig mange bøger med grill. Om markedet er ved at være mættet skal jeg ikke sige, for det lader til, at vore lånere godt vil lade sig inspirere.

En lille og praktisk grillbog med nye opskrifter, som evt. kan supplere bibliotekernes mange andre bøger med grillopskrifter.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen


Informationer og udgaver

Bog

2009