Gå til indholdBøger / faglitteratur / litteraturanalyser

50 værker : højdepunkter i verdenslitteraturen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

346 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2018

Ophav
Genre og formlitteraturanalyser, analyser
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 26. okt. 2018

50 højdepunkter i verdenslitteraturen, serveret i smukt layout og med et indhold, der inspirerer til lystlæsning og fordybelse. For alle litteraturnørder.

I tid går værket fra Gilgamesh over Laurence Sterne til Napolikvartetten. Geografisk fra kinesiske Cao Xueqin og afrikanske Chinua Achebe til vestlige traditionelle klassikere som Baudelaire og Virginia Woolf. Børnelitteraturen er inkluderet med Lindgren og Rowling. I efterordet diskuteres klassikerbegrebet. De 50 tekster er skrevet af litteraturforskere og litterater.

Lækkert coffee table-udstyr, opfordrer til bladring og lystlæsning men også til fordybelse, fordi tekster og billedmateriale kommer glimrende rundt om klassikerne: Skriver dem ind i deres egen tid i historisk kontekst, ser dem i sammenhæng med andre litterære værker og perspektiverer til nutiden. Værket argumenterer godt for at have hovedvægt på vestlig litteratur men lægge større vægt end vanligt på andre kulturers litteratur, på kvindelige forfattere og på børnelitteratur. Således lever den smukt op til sit syn på litteraturen som både dynamisk og bevarende. Alle bidrag er velskrevne, kan læses af både lærd og læg.

Del af forlagets serie med "50 højdepunkter" inden for fx teknologi, naturvidenskab og historie. Et andet værk, som animerer til lystlæsning af uomgængelig litteratur, er 1001 bøger du skal læse før du dør.


litteratursiden.dk

d. 3. jan. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 3. jan. 2019

En bog, som åbner verdenslitteraturens store værker og giver nye perspektiver på litteraturen, hvad enten man allerede har læst værkerne eller endnu har dem til gode. Denne bog byder på 50 både kendte...


Magisterbladet

2019, nr. 5

af

2019, nr. 5Informationer og udgaver

2018

Bog

Aarhus Universitetsforlag